Step by Step

Több
9 éve 7 hónapja - 7 éve 11 hónapja #37138 Írta: Gergoo
Step by Step téma létrehozva Gergoo által

Külföldi munkavállalás lépésről-lépésre. Fáradt vagy már a sokszor egymásnak is ellentmondó információk megszerzésétől? Step by Step topiksorozatunkkal rendet teszünk ebben az információs káoszban.

A Németországban letelepedők illetve munkavállalók feltehetőleg egyet jelentenek a legnagyobb számú, külföldi magyar csoporttal. Segítségetekkel valamint oldalunkon az elmúlt 5 évben megjelent személyes tapasztalatok csokorba gyűjtésével a mai nappal ebben és a kapcsolódó topikokban megkezdjük a külföldi munkavállalás lépésről-lépésre (dezinformációmentes) történő leírását.

A topikban csak azt jelezd hozzászólásoddal ha hiányosságot fedezel fel vagy az elméleti sorrenddel (fentről-lefelé) nem értesz egyet!

A topikokban leírtaktól eltérő tapasztalataidat ne itt oszd meg, arra ott vannak (szinte) minden kategóriában a már meglévő topikok!

Szín és egyéb jelzésekkel megkülönböztetünk tennivalókat, ezek jelentését ennek a bejegyzésnek a végén találod. Minden tennivalóhoz (megpróbálunk) egy a fórumon már létező, legrelevánsabb topikot, cikket linkelni de folyamatosan nyitunk (Tennivaló - Step by Step) topikokat is ahol szintén az első hozzászólásokban részletes információkat gyűjtünk majd egy csokorba.

A Step by Step topikok első bejegyzésének tartalmai (többnyire) csak regisztrált felhasználóink számára elérhetőek!


Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.


Létfontosságú
Gyermek esetén
Elhagyható
* Bármely uniós ország esetében
+ Kizárólag Németország esetében

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 7 hónapja - 9 éve 7 hónapja #37384 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Step by Step

Mint látjátok, már majdnem két hete elindítottuk a topikot de csak most publikáltuk. Várjuk észrevételeiteket és javaslataitokat! ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 7 hónapja #37386 Írta: nagytotya
nagytotya válaszolt a következő témában: Step by Step

Szia Gergoo!

Csak az elméleti sorrendhez szólnék hozzá. Szerintem a "Dokumentumok, bizonyítványok lefordíttatása" kerülhetne közvetlenül a "Önéletrajz elkészítése" mögé, mert a legtöbb helyen az önéletrajzhoz csatolni kell a bizonyítványokat már a jelentkezés során.
A "Európai Egészségbiztosítási Kártya igénylése" pedig a "Munkaszerződés" előtt már kellhet, mivel a szerződés megkötése előtt valószínű, hogy ki kell utazni interjúra, esetleg próbanapra és ilyenkor már jó, ha kéznél van az EU-kártya.

Üdv!
nagytotya
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!