Gépjármű honosítás

Több
9 éve 4 napja #38830 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Gépjármű honosítás

Halihó, annyit tudok javasolni, hogy nézz körül a német oldalakon, nem egy fórum van, ami ezzel foglalkozik. Grauimport, vagy EU-Import alatt találod öket, régebben néztem én is, hogy lehetne sk. behozni autót pl. Svédországból (rámozdultam volna a Saab-ok utolsó darabjaira, árverésen nagyon jó áron lehetett öket megkapni). Ott részletes útrmutatók voltak, hogy hogyan kell a német oldalról rákészülni, de nyilván le kell ugyanezt majd a magyar hivataloknál is csekkolni.
Aztán majd várjuk a beszámolót.... :-)

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, mahlzeit

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 11 hónapja #38866 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Gépjármű honosítás

gejza írta: Halihó, annyit tudok javasolni, hogy nézz körül a német oldalakon, nem egy fórum van, ami ezzel foglalkozik. Grauimport, vagy EU-Import alatt találod öket, régebben néztem én is, hogy lehetne sk. behozni autót pl. Svédországból (rámozdultam volna a Saab-ok utolsó darabjaira, árverésen nagyon jó áron lehetett öket megkapni). Ott részletes útrmutatók voltak, hogy hogyan kell a német oldalról rákészülni, de nyilván le kell ugyanezt majd a magyar hivataloknál is csekkolni.
Aztán majd várjuk a beszámolót.... :-)

Koszi! Meg puhatolozom, hogy megeri e vegul:)
Egyelore a magyar oldalt kerdezgettem, meglepetesemre teljesen gyakori dolog. Afa es regisztracios ado nelkul lehet megvenni az autot. Ha labon jon az auto, akkor egy Z-s rendszamot kell intezni. Autokereskedesben kerestem egy kontaktot, inteznek mindent. Annyi van a processzben, hogy az AFA-t es reg adot is ki kell eloszor fizetni, ezt az elado ceg visszatartja, mig nem kerul papirozasra Nemetorszagban az auto. Z-s rendszammal 1 honap a hatarido a papirozasra.
Az itteni ugyintezest meg nyomozom..
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, gejza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 7 hónapja #40129 Írta: BMK
BMK válaszolt a következő témában: Gépjármű honosítás

Üdvözletem!

Szia!

Nemrég érkeztem meg Németországba dolgozni.1 hónapja vagyok illetve vagyunk itt párommal. Baden-Württembergben vagyunk. Magyar autóval érkeztünk. Nagyon fusztrál hogy Magyar rendszám van rajta. Illetve az aggaszt,hogy így hat maximum 1 évig használhatjuk itt az autót. Én így tudom.Nagyon szeretjük nem egy lehajtott roncs. Magyarországon is megvolt becsülve és teljesen rendben van. Nem rozsdás nem folyik az olaj belőle. 3500km-ert tettem meg vele probléma mentesen. Ez egy BMW 316i 1997.11.10-i kiadás. Nem tudom mitévő legyek.:S Igyekszem másik autóra most gyüjteni,de jelenleg újban sem igazán gondolkodnánk maximum munkába járóst ezt pedig megtartanám 5-6 havonta haza járni. Szeretjük családtag nekünk. Kérem ha valaki tudd segítsen nekünk ebben. Kellene nekünk ebben egy olyan ember aki segítene, hogy mi a teendő ilyenkor nekünk?Mit csináljunk? Egyelőre az eladás amíg szépen teszi dolgát kizárt. Köszönöm előre is a kedvességet.:)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 7 hónapja #40130 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Gépjármű honosítás

A topik címében akkor a megoldás! Honosítás. ;) Egy hozzászólásban
iranynemetorszag.com/forum/kozlekedes-ne...l?limitstart=0#34047
le is van írva lépésről-lépésre a folyamat (költségekkel) de a Magyar rendszámmal Németországban topikban is találsz hasznos információkat! ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!