Cod Hungary Kft információkérés

Több
10 éve 1 hónapja #35608 Írta: Baribea
Cod Hungary Kft információkérés téma létrehozva Baribea által

Sziasztok! Tud valaki információt Saarbrückenbe közvetítő Cod Hungary Kft-ről? Megbízhatóak, fizetnek rendesen? Esetleg dolgozik valaki általuk kint? Köszönöm.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 1 hónapja - 10 éve 1 hónapja #35610 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Cod Hungary Kft információkérés

Baribea írta: Sziasztok! Tud valaki információt Saarbrückenbe közvetítő Cod Hungary Kft-ről? Megbízhatóak, fizetnek rendesen? Esetleg dolgozik valaki általuk kint? Köszönöm.

Én egyszerűen az ajánlom, hogy menj dolgozni egy régen létező, német céghez. Mióta itt kint vagyunk Németországban (1989-óta) egyszer nem fordult elő velünk, hogy a munkaadó nem fizetett, hogy simlis volt, hogy becsapott vagy bármilyen stilklit csinált volna velünk, vagy más dolgozóval! Ha azonban Te egy általad is ismeretlen, s élből már bizalmatlansággal körülvett magyar tartalmú itteni vállalkozáshoz akarsz menni akkor vállald a rizikót!
A magyar vállalkozók legnagyobb része itt is ugyan azt csinálják mint otthon, Mo.-on! Ahol lehet ott átverik az adóhatóságot, a hivatalokat, a dolgozókat, a szerződő feleket, stb!
Ilyenek a magyar tagokkal létesült GbR vállalkozások is ahol legtöbbször a tagok később futnak a pénzük után!
MÉGEGYSZER: Menj német céghez dolgozni!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 1 hónapja #35620 Írta: Jokepu
Jokepu válaszolt a következő témában: Cod Hungary Kft információkérés

...Én is távol tartanám magam minden magyar vállalkozástól. A tapasztalatom az, hogy nagyban meg az átverés. Az ember egy ilyen cégnél nem érzi, hogy Németországban van.
Kivétel persze, ha ugródeszkának kell. Ha most akarnék elindulni, belekapaszkodnék minden lehetőségbe, de felkészülnék arra, hogy sokszor becsapnak. Azt azonban mindenképpen nézd meg, hogy milyen szerződést iratnak veled alá! Nehogy nagyobb bajba kerülj!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 1 hónapja #35622 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Cod Hungary Kft információkérés

Baribea írta: Sziasztok! Tud valaki információt Saarbrückenbe közvetítő Cod Hungary Kft-ről? Megbízhatóak, fizetnek rendesen? Esetleg dolgozik valaki általuk kint? Köszönöm.


Na szóval: Élböl le lehet csekkolni a céget már a honlapjukkal. Van rajta egy fellenegzös, gyenge németséggel megírt bemutatkozó levél és ca. más semmi. A két ügyfélkérdésre meg sikerült mindkét esetben úgy két hónappal késöbb válaszolniuk. :lol: Nincs impresszum, nincs cím, csak egy telefonszám (igaz, az legalább vezetékes), meg email-cím. Erre mondom én, hogy komolytalan.... Amolyan nesze semmi, fogd meg jól.
Sosem bírtam megérteni, hogy ha valaki már csinál egy honlapot, akkor azt miért nem rögtön rendesen csinálja meg és miért nem tartja karban. Egy cég miért nem adja meg a fizikai címét ? Fél esetleg a pénzüket, körülményeiket reklamáló alkalmazottaktól ? Persze nem akarok rögtön "hitelrontó" lenni, de sok-sok tisztességtelen cég után az emberben már élböl megszólal a vészcsengö.....
Könnyü természetesen azt mondani, hogy jelentkezz rögtön a német cégeknél közvetlenül (hiszen a húsipar mindenhol lasszóval keresi az embereket), de hát ahhoz ugye tudni kellene többé-kevésbé németül.... :ohmy:
Így nem marad más, mint a magyar munkaközvetítö. Ahhoz viszont, hogy ne szaporítsd Te is az áEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. honfitársaink számát, nagyon körül kell szaglászni a körülményeket (amiben Te már meg is tetted az elsö lépést ;) ). Ha a cég tényleg tisztességes, akkor kérésedre meg fogják adni készségesen egy-két általuk kijuttatott dolgozó telefonszámát, akiktöl elsö kézböl tudsz infót szerezni. Persze vigyázz még itt is: nehogy valami beépített emberüket sikerüljön kifogni.... :hyper:
Szóval, nem egyszerü. Én nyilván könnyen mondom, hogy ezt az energiát inkább a nyelvtanulásra fordítsd, de az is egy alternatíva, ha keresel magad mellé valakit, aki már tud valamennyire németül, esetleg már dolgozott is kint és együtt, közvetlenül keresitek meg a húsos cégeket. Ezerszer nagyobb biztonságba kerülnétek....

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 1 hónapja #35623 Írta: Baribea
Baribea válaszolt a következő témában: Cod Hungary Kft információkérés

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását és a tanácsokat. A nyelvtanulásra fordítok energiát és munkakeresésre, közvetlenül német munkaadóknál is. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy társalgási szintű nyelvtudással és elegendő pénzzel szerencsés nekivágni a külföldi munkakeresésnek. Ennek hiányában és kényszerhelyzetben mégis sokan vagyunk kénytelenek belevágni kétséges kimenetelű vállalkozásokba. Az átvágás kockázatát igyekszem minimálisra csökkenteni, de nem tudom kizárni. Valahogy el kell kezdeni:)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 2 hete #35779 Írta: Mulya
Mulya válaszolt a következő témában: Cod Hungary Kft információkérés

Sziasztok szerintem ehhez a céghez ne akarjon menni senki ,mert kivisznek a saját pénzeden munkát nem biztosítanak, csak éppen annyit hogy nekik meg érje az új emberekkel úgy beszélnek meg úgy bánnak mint a kutyával , és még annyit se keresel hogy haza tudjál jönni és ezzel ők nem foglalkoznak old meg magadnak úgy ahogy tudod .Amit keresel is azt levonják a szállóra a mi borzasztó és nagyon messze van a gyártól ,ott csak az tud meg maradni aki a 3 szalagvezető családjába vagy a baráti körébe tartozik a többi új nekik keresi a pénzt . Van egy Timi főnök köztük ö egy iszonyatosan nagyképű és beképzelt ember pedig ö is ugyan úgy kezdte mint mindenki szalag munkásként csak annyi volt a szerencséje hogy egy másik főnöknek lett a párja és így kivihete a családtagjait magával,és még annyit hogy csak az utaztatásért viszik az embereket mert mikor kiérsz munkát nem tudnak adni csak éppen ami nekik megéri és nem foglalkoznak veled hogy miből élsz meg .Ezért kérek mindenkit gondolja meg hogy bele vág e ebbe a munkába mert csak pénz kidobás. Cod helyett van egy másik neve a Formenza.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Catsy3

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!