Személyi igazolvány bevonása

Több
9 éve 8 hónapja - 9 éve 8 hónapja #37437 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Személyi igazolvány bevonása

mahlzeit írta: Semilyen idotartam nincs megjelolve trv-ben, hogy miortol szamitasz kitelepultnek es a bejelntesre hatarido sincs.

Időközben továbragoztuk VIP-ben ugye a témát ezért csak a lényeget írnám ide válaszként:

Nem letelepedésről és a már letelepedettekről (vagy nem) van szó hanem azok szándékáról (letelepedés előzménye!!!) akik 2013 március óta letelepedési szándékkal hagyták el Magyarországot! A szándékot kb. 3 sec alatt 100% bizonyossággal, tényként lehet kezelni ha megvolt a szándék, ha bejelentette nincs és nem is lehet gond ha nem akkor meg hinni kell amiben hisz az ember :chuckle: , hogy nem lesz ebből semmi baj ;) :P

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 8 hónapja #37440 Írta: vbela64
vbela64 válaszolt a következő témában: Személyi igazolvány bevonása

Kedves Gergő!

Mahlzeit sokkal pontosabban megfogalmazta azt, amit mondani próbáltam.
Az tény, hogy senki nem mondhatja rám nézve akár "50 év" után sem, hogy le(ki)települtem. Ha én azt mondom, hogy ideiglenesen vagyok itt vagy ott. Hogy eladom a házam, ingatlanom Mo.-on azt tehetem akkor is, ha egy híd alá költözöm, és munkanélküli csöves vagyok. Ekkor sem fizetek TB-t, SZJA-t, stb. és még sem vagyok kitelepült.
Más hiába adja el a házát, jelentkezik ki az összes hivatalnál, akkor is kell neki egy magyar lakcím mert van neki magyar hitele, amit mégsem tud "magával vinni". Magyarázhatja, hogy csak fél év, és akkor már majd nem lesz, de addig ...?
Magyarul kitelepülhetett valaki száz évvel ezelőtt, amikor nem volt semmije (se ház, se autó, se gyerek, se hitel, se személyi igazolvány). Sőt még jogi státusz sem. Aztán ha nem ment többet haza az életében arra mondták, hogy kitelepült.
Ma mindenbe be lehet magyarázni, de az ellenkezőjét is. Ha már van magyar hitelem, autóm, akkor már nem települhetek ki, illetve senki nem bizonyíthatja rám akár 100 évi kinntartózkodás után sem.
... és felesleges ezen tovább lovagolni. Az embernek semmi dolga, ha EU-n belül utazik.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 8 hónapja - 9 éve 8 hónapja #37442 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Személyi igazolvány bevonása

vbela64 írta: ... és felesleges ezen tovább lovagolni. Az embernek semmi dolga, ha EU-n belül utazik.

Akkor miért lovagolsz rajta? Pláne ha tök hülyeséget írsz? Pontosan le van írva, hogy mi az állampolgári kötelességed ha letelepülési szándékkal hagyod el Magyarországot. A többi amit írtál duma! Idézz légyszíves a hatályos törvényből a kivételező részt ha pl. autóhiteled van! :laugh: Hol olvastál benne ilyesmit? Hol? Hol? Hol? :laugh:
Amúgy meg pont veled vitázok akik magasról lesz@rja a törvényeket hiszen Te még a módosítás előtt mentél ki, igaz és magasról tettél a kijelentkezési kötelezettségre! Az unijóban oda megyek ahova akarok, semmi dolgod, igaz?
Fújod a hülyeséget barátom, olvasni (vagy értelmezni) nem tudsz de a nagyobbik baj, hogy törvénytisztelő sem vagy és a legnagyobb baj, hogy a "véleményednek" hangot adhatsz, bannolnom kéne téged, komolyan!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gejza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 8 hónapja #37461 Írta: vbela64
vbela64 válaszolt a következő témában: Személyi igazolvány bevonása

Kedves Gergő!
Utolsó kérdésem, és ígérem nem írok ebbe a posztba többet.
Ide kellett írni a kérdéseket, hogy mit kell tenni Magyarországon "elindulás" előtt.
Én most megyek haza. Talán még megtehetem a dolgokat. Van két hetem, hogy elintézzem, kérlek adj tanácsot, hogy a törvényeket betartva járjak el.
Németországa 2013 március 5-én jelentkeztem be állandó lakcímmel. Nem is mentem haza több mint három hónapig. Utána is csak félévi gyakorisággal. Tehát itt lakom. Van Magyarországon egy házam, de az lehet akkor is, ha itt lakom, fizetem annak minden költségét (víz, villany, gáz, stb.). Magyarországon alkalmazott vagyok, fizetik utánam (fizetem) az SZJA, TB, Eü, és egyéb járulékokat. Használom a magyar cég magyar rendszámú autóját.
Németországban van állandólakcímem, adószámom, feleségem munkája révén Eü biztosításom, de nem veszek fel munkanélküli segélyt, és nem vagyok semmilyen német cégnél alkalmazásban.
Előre láthatólag nem tervezem a hazatérésemet, csak látogatás céljából.
Kérdésem:
Mit jelentsek be a magyar önkormányzatnál mint lakcím nyilvántartónál?
Köszönöm, hogy meghallgattál és válaszolsz.
Tanácsodat megfogadom, és nem írok ide többet.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 8 hónapja - 9 éve 8 hónapja #37462 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Személyi igazolvány bevonása

:wait: Nem, nem ide kell(ene), kellett írni, hogy mit kell tenni Magyarországon "elindulás" előtt. Ez már egy másik topik a társalgó kategóriában kifejezetten a személyi igazolvány leadásáról, amiről Te beszélsz az a Kijelentkezés Magyarországról topik amit kénytelen voltam (többek között miattad illetve az állandóan tévesen hangoztatott véleményed miatt miszerint semmit nem kell semilyen esetben tenni) :chuckle: lezárni!
Azóta különben publikáltuk a Step by Step topikot ahol tényleg megtalálható, hogy mit kell sorrendben (és opcionálisan) tenni külföldi kitelepüléskor. ;)
Mit jelents be? Nos, inkább maradjunk abban, hogy mit kellett volna bejelentened, ok? Bár ezt már írtam. Mivel a lakcímváltozás bejelentéséhez kapcsolódó törvény módosítása előtt 3 hónapnál hosszabb időre hagytad el az országot, na azt kellett volna bejelentened!
Ezzel a kiküldetéses (egyéni vállalkozó vagy egyszemélyes Kft?) okossággal jövő márciusig elevezhetsz, majd mindkét ország hatóságánál kérvényezned kell a kiküldetés meghosszabbítását amit csak akkor folytathatsz ha mindkettő engedélyezi is!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 8 hónapja #37510 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Személyi igazolvány bevonása

Sziasztok

Jo nagy vita alakult a személyik körül.Èn frissen täjékozott vagyok igy leirom gyorsan amit intéztem és tudok , aztän lehet vitäzni megint ,toväbb.

Èn tavaly äprilisäban kötöttem häzassägot , egy Német ällampolgärral .

Ès ugye a nevem vältozott, és itt kezdödik a kälväriäm. Elmentem tavaly :evil: äprilis 8 -än a Nürnbergi Nagykövetségre, és ugye kértem a személyim, és utlevelem , kicserélését. A nagykövet Asszony azt mondta azonnal, hogy mi az,hogy itt élek , a honap nagyrészében és nälam a személyi igazolvänyom. Mondtam neki , hogy nekem otthon van ,häzam ,gyerekem ,nem adom le a személyimet.

Na azt mondta . LE KELL adni és kész, erre törvény van, és a törvény nem tudäsa nem mentesit alola.
Ès elvette a személyimet, lakcimbejelentömet. :sick: :sick: ez volt tavaly äprilisban
Azt mondta kapok egy lakcim bejelentöt ujat, amin az lesz " KÜLFÖLDÖN LÈVÖ MAGYAR" ezen lessz egy kod amivel igazolhatom mindenhol magam
Nagy nehezen beletörödtem, de biztos ami biztos irtam a Müncheni Nagykövetségre is.
Välasz : vissza küldték a személyimet, mivel otthon häzam van, lakcimem van.és nem vagyok köteles leadni. :laugh:

Na värtam, värtam, csak küldik a lakcimkärtyämat, se szavazni se semmi, mert ügye lakcimkärtya nélkül nem megy.
Több levelet vältottam a Müncheni Nagykövetségen mire , most 2014 . juniusäban kideritették, hogy nem jol irtäk arra a francos EUS anyakönyvemre a születési nevemet, és ezért otthon ült a Minisztériumba a lakcimbejelentöm.

Az egészben az a legjobb 2 hete hazamentem a helyileg hozzänk tartozo Okmäny irodäba kiadtäk mäsfél év utän a lakcimkärtyäm és ugyanugy ahogy elötte
rajta az otthoni cimem SEMMI ,DE SEMMI vältozäs rajta. Megüt a guta ezért värtam mäsfél évet.

De biztos nem megyek vissza reklamälni ezért :laugh: :laugh:

Na a tanussäg az, hogy nem kell kezdeni a hivatalos szervekkel :(

De ha nincs otthoni lakcim bizony le KELL adni, a személyit - ha van akkor Nem .
Ès ezt bizony nem egy :sick: :angry: Minisztériumban mondtäk nekem ugy hogy igaznak kell ,hogy legyen

Üdv.Terézia
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT, vbela64, zsoltiabéka

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!