GbR működése

Több
9 éve 7 hónapja - 9 éve 7 hónapja #37635 Írta: gugul77
GbR működése téma létrehozva gugul77 által

Sziasztok..
Információra, és segítségre is szükségünk lenne, a későbbiekben.. Tudom tudom, 2xxx .-ik birkák vagyunk, de muszáj volt szerencsét próbálnunk, mert mindenki nagy családos, és otthon nem igazán lehet mostanában karriert építeni.. Ha lehet akkor erről ennyit :clap: .. inkább a kiút érdekelne, már én is tudom, hogy hibáztunk, de ha minden igaz, akkor még csak a generális meghatalmazással kapcsolatban.. az érdekelne, hogyan tudnánk rendbe tenni az adó-val kapcsolatos dolgokat, hogy lehetőség szerint ne maradjon tartozás a kiszállásunk után.. ( tudom még 5 év felelősség akkor is marad )

Röviden a történet, 2012 januárban betársultunk egy működő GBR-be, ami jelenleg is működik, én is dolgozok még benne és még 7 honfitársam.. Előreláthatóan még menni is fog a cég mert nagyjából minden rendben, van munka bőven, jól dolgozunk és megvannak velünk elégedve évek óta, stb...
A gond a megbízott vezetőnkkel van, aki ugye a "fönök" és ötletgazda.. mindent ő intéz mindent csak ő lát, mindenki aláírt egy generális meghatalmazást..
Az osztalékot kapjuk rendesen negyedévente.. Azonban még a 2012es év könyvelését, adózását nem láttuk, és lehet hogy nem is akarja, hogy lássuk , valamint nem tudjuk hogy mit csinál, mit ad be mit nem, mi van a SZJA-val, prémiummal.. ha jól tudom mostanában járt le a 2012.-év adóbevallásának az ideje.. ezért aktuális a dolog, jelenleg ott tartunk, hogy ügyvéddel felszólíttattuk a főnököt, hogy játsszon nyílt lapokkal, mutassa meg a könyvelést, az adózást hogy tudjuk minden rendben...
Azonban a bizalmunkat már nem élvezi, tehát muszáj a körmére néznünk ezentúl, de nem tudjuk pontosan hogyan kellene.. Vagyis miket kell kérnünk tőle, miket kell látnunk ahhoz, hogy tudjuk rendesen mennek a dolgok.. szándékunkban áll egy független könyvelővel is átnézetni a könyvelést, és lehetőség szerint változtatni a dolgokon legális módon, hogy mindig tisztába legyünk az aktuális év termelésével, és tiszta adózásával kapcsolatban..
Ha lehetséges, akkor olyan szájbarágós típusú módon adjatok tájékoztatást légyszíves, mert sajnos birkák vagyunk a papírmunkához, inkább kétkezes szakemberek vagyunk :chuckle:
Előre is köszönjük szépen az információt, és a vele járó segítséget !!!!! :clap:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 7 hónapja - 9 éve 7 hónapja #37637 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: GbR működése

Kedves Gugul77!

A gond a megbízott vezetőnkkel van, aki ugye a "fönök" és ötletgazda.. mindent
ő intéz mindent csak ő lát, mindenki aláírt egy generális meghatalmazást..


Amíg ezt a meghatalmazást nem vonjátok vissza, nem köteles az orrotokra kötni, hogy hogyan mennek a dolgok!
Tudod, ez olyan mint a pilóták ügye! Ott is amikor beszállsz a gépbe, eleve megbizod a pilótát, hogy repüljön veled és ott sem kérdezősködsz, hogy jól csinálja e? A jeggyel Te gyakorlatilag megbízod, a munkával! Esetedben pedig a "generális meghatalmazás" ami olyan veszélyeket is tarthat számotokra, hogy még a nevetekben adót is csalhat, s mégis Ti fogjátok megszívni!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gugul77

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 7 hónapja #37638 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: GbR működése

gugul77 írta: Azonban a bizalmunkat már nem élvezi, tehát muszáj a körmére néznünk ezentúl, de nem tudjuk pontosan hogyan kellene.. Vagyis miket kell kérnünk tőle, miket kell látnunk ahhoz, hogy tudjuk rendesen mennek a dolgok.. szándékunkban áll egy független könyvelővel is átnézetni a könyvelést, és lehetőség szerint változtatni a dolgokon legális módon, hogy mindig tisztába legyünk az aktuális év termelésével, és tiszta adózásával kapcsolatban..
Ha lehetséges, akkor olyan szájbarágós típusú módon adjatok tájékoztatást légyszíves, mert sajnos birkák vagyunk a papírmunkához, inkább kétkezes szakemberek vagyunk


Mi lesz ha azt látjátok, hogy nem mennek rendesen a dolgok? Ha birkák vagytok a papírmunkához mihez kezdtek? :thinking:
:wait: Amúgy a GbR egyetlen esetben működik jól, ha van bizalom, egyébként egy valakinek jó, mindenki másnak (óriási) cumi (lehet).
A "generális meghatalmazás" pedig nem azt jelenti, hogy nektek semmi közötök semmihez, azt vasaltok ki belőle amit akartok!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gejza, gugul77

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 7 hónapja #37639 Írta: gugul77
gugul77 válaszolt a következő témában: GbR működése

Köszönjük a gyors reagálást :woohoo:

Már most úgy látjuk, hogy nem jól mennek a dolgok... ezért fordultunk első lépésben ügyvédhez, azután azokat a papírokat amiket kapunk, azt megakarjuk vizsgáltatni egy független könyvelővel, és meglátjuk hogy egyeznek a számok, meg az adózások.. ha nem egyeznek akkor ott elakadunk, onnan nem tudjuk hogy hogyan kéne továbbmenni...
Felmerült, hogy lekérjük személyenként a Finanzatól, az eddigi tevékenységünk után befizetett összegek másolatát, hogy rendben volt e az első év, vagy már onnan mínuszba kezdtünk.. ( de nem tudjuk pontosan, hogy lehetséges e )
Itt jönnétek a képbe ti, vagy valaki aki elmondaná hogyan tudnánk felgöngyölíteni a szálakat, lépcsőről lépcsőre.. A mi megítélésünk szerint az ügyvédre mindenképp szükség volt, ha másért nem is, de legalább lesz nyoma hogy valami nem jól ment a cégen belül, ezért jogi segítséget vettünk igénybe.. Próbáljuk csak a legfontosabb dolgokat az ügyvédre bízni, mivel nem olcsó mulatság..
Érdekelne ha tudja valaki, hogy ebben az esetben mi a jogi útja a meghatalmazás visszavonásának..

Az is elég ha csak inspiráltok minket, hogy igen, valahogy úgy menjetek próbálkozzatok, intézzétek.. :laugh:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 7 hónapja - 9 éve 7 hónapja #37640 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: GbR működése

Azt azért nem ártana tudni, hogy van-e jogképviseleti biztositásotok!
Remélem van, s igy akkor csak a kis önrész van ha fizetni kell az ügyvédnél!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gugul77

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!