Apróhirdetések

Regensburgba és környékére keresünk szakképzett nővéreket, ápolókat. Ingyenes nyelvtanfolyam biztosítva.
Raktári dolgozókat (férfiakat) keresünk németországi munkavégzésre NYELVTUDÁS NÉLKÜL is azonnali kezdéssel.
Düsseldorf melletti telephelyre keresünk csomagolási szalagmunkára jelentkezőket. Nyelvtudás előny, de nem feltétel...

Német atomreaktorok sorsaA német kormány még nem döntött arról, hogy mi lesz a sorsa a fukusimai katasztrófa nyomán március közepén ideiglenesen leállított régebbi atomreaktoroknak.
Angela Merkel német kancellár március 15-én jelentette be, hogy Németország három hónapra lekapcsolja az energetikai hálózatról az 1980 vége előtt üzembe helyezett hét atomreaktorát.
"Kötelezettséget vállalunk minden atomerőmű biztonsági felülvizsgálatára" - mondta akkor a kancellár a sajtónak, miután találkozott az atomerőművekkel rendelkező tartományok miniszterelnökeivel. A felülvizsgálat egyik következménye, hogy "az 1980 vége előtt üzembe állított reaktorokat leállítják a moratórium idejére" - tette hozzá.
A hét érintett reaktorból egy Schleswig-Holsteinben, egy Alsó-Szászországban, kettő Hessen tartományban, kettő Baden-Württenbergben, egy pedig Bajorországban található. Leállításuk négy nagy, atomerőműveket is üzemeltető energetikai céget érint: a Vattenfall nevű svéd csoport egyik leányvállalatát, az E.ON és az RWE német magántársaságokat, valamint az EnBW állami regionális szolgáltatót.
A német kormány tavaly döntött úgy, hogy az ország összesen 17 nukleáris reaktorának a működési idejét átlag 12 évvel meghosszabbítja, felülírva ezzel a megelőző kabinet döntését, amelynek értelmében 2021-ig bezárták volna valamennyit. (MTI) Fotó: DPA