Online adóbevallás

Több
8 éve 10 hónapja #39380 Írta: ildkis
Online adóbevallás téma létrehozva ildkis által

Sziasztok,

Hol tudnám elkészíteni párom németországi 2013-as adóbevallását online (Olyan programra gondolok, mint pl. a magyar nav.gov.hu oldalán)? Ki milyen programot ajánl?

Köszönöm szépen! ;) ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
8 éve 10 hónapja - 8 éve 10 hónapja #39387 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Online adóbevallás

Mi már a sokadik éve ezzel csináljuk és mindig stimmelt:
LINK
A könyv ára leírható az adóalapból! (9,99€)
Nekünk bevállt. Sokak nem tudnak ezzel bánni, így lehordják! Minden évben csak az értékeket kell változtatni.
A jó, hogy az install után azonnal update van (online) és a legújabb érvényes törvényekkel és lehetőségekkel bővül a program! Kiváló tanácsadó is, s
ötleteket is ad esetleges lehetőségekre! Az első nekifutásra 470 eurót kellett volna utánafizetnünk. Egy hétvégén elszöszmösz volt és +132 euró lett belőle! :chuckle:
Már meg is kaptuk. Online küldjük el még márciusban.(Minél előbb annál jobb.) Ne náluk kamatozzon az, amit vissza kell kapnom! :wait:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 10 hónapja #39388 Írta: vava
vava válaszolt a következő témában: Online adóbevallás

Szia,

Olyan ingyenes programot, mint amilyen a magyar NAV oldalán van, itt találsz:

www.elster.de/

Ezen kívül vannak fizetős programok, amik sokkal több segítséget nyújtanak a kitöltésben pl. WISO, LIDL Steuersparer

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
8 éve 10 hónapja - 8 éve 10 hónapja #39391 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Online adóbevallás

vava írta: Ezen kívül vannak fizetős programok, amik sokkal több segítséget nyújtanak a kitöltésben pl. WISO, LIDL Steuersparer


Tényleg hallottam, hogy a WISO is nagyon jó! Vannak kolegáim, akik ezzel csinálják!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 10 hónapja - 8 éve 10 hónapja #39392 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Online adóbevallás

DECOTEXT írta: Nekünk bevállt. Sokak nem tudnak ezzel bánni, így lehordják! Minden évben csak az értékeket kell változtatni.

A SW soha nem lett itt lehordva es nem arrol van szo, hogy nem ert valaki hozza.
Az lett jo parszor elmagyarazva, hogy ezek a sw-ek nem kezelik a specialis szabalyokat, amik egy Magyar-Nemet esetleg meg egyeb orszagok kozotti koltozeseknel, elethelyzeteknel adodhat.

A bonyolult kerdeseket nem emlitve, csak egy aprosag. 2016 jan 1-el automatikussa teszik EUn belul (Svajc Ausztria is beleertve mostmar!) a bankszamlak automatikus teljes jelenteset egymas kozott!
Ugye ha nemet adorezidens vagy, akkor az osszes befekteteseid utan, bankszamlaid utan a kamatadokat Nemetorszagban kell bevallani es fizetni. Na most ha neked Magyar allampolgarkent itt van bankszamlad a szamlad teljes reszleteiben riportolodni fog a Magyar NAVnak, ugyanez Ausztriabol is. Ott szepen osszefut es megy vissza az info Nemetorszagba, mert ott vagy adorezidens. (EZ cask egy pelda nem tudom a pontos riportolasi folyamatokat, de a lenyeg, hogy valahol osszefut minden szamlad adata EUn belul)
Ezt a peldat cask azert irom, mert sokat porogtel, hogy a kulfoldi szamlakhoz (keresetekhez) masnak semi koze. Eddig is volt, de cask egyedi adoellenorzesen bukott ki a dolog ha valamit nem jol vallottal be. Most mar 2016 jan. 01-el teljesen automatikus.

Kivancsi vagyok hanyszor szoltal az Ausztriai bankodban, esetleg Magyar bankodban, hogy ne vonjanak le kamatadot es azokat a "beveteleket" hanyszor vallottad be Nemetorszagban eddig. Es hanyszor figyelmeztetett erre teged a Konz program:)

Es ezek cask aprosagok, amibol totalis bukta lehetett eddig is egy egyedi ellenorzessel, de jovore ez bizony automatikus lessz! Es ugye van elevulesi ido, de barmikor vizsgalhatnak par evre visszamenoleg.
Mondjuk visszamenolegesen nem less elerheto teljesen reszletes bankszamlaadat, viszont jan 1-el az utolso legkisebb atutalasod is latszani fog az adohatosagok fele es ossze fog futni 1 helyen.
Es sajnos az adohatosagok jol tudnak ellenorzo es triggerelo algoritmusokat irni. Ha utaltal x osszegtol nagyobbat, akkor jelezzen, ha kaptal befektetesed utan nyereseget, bankszamlad utan kamatokat es annak adoja nem latszik itt es itt akkor....

A fento sw-ekkel biztos jol megcsinalhato egy adobevallalas, ha nincsenek specialis helyzetek. Es erre eleg nehany allampapir Mo.-on vagy egy lekotott Ft betet. Ha meg adott evben koltoztel, tobb orszagbol is volt jovedelmed, akkor sok szerencset ezekhez a sw-ekhez.
Ezzekkel a helyzetekkel egy mezei "konyvelo" se tud semmit se kezdeni. Legalabb mAriann alapossaga kell ehhez:)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gejza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!