5 gyerekkel albérlet

Több
8 éve 9 hónapja #39528 Írta: timmeg
5 gyerekkel albérlet téma létrehozva timmeg által

Szia szeretném megkérdezni hogy 5 gyermekkel mekkora lakást kell kivenni Németországba?Mi az a légköbméter ami megengedett itt 5 gyerek és a szülök részére?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 9 hónapja #39529 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: 5 gyerekkel albérlet

Hát ez roppant egyszerü. Egy embernek a komfortérzethez fejenként és óránként minimum 10 köbméter levegö kell.Ha az ajtók és az ablakok jól záródnak, akkor azt kell figyelembe venni, hogy az éjszakai szabvány nyolc órás alvás alatt (hiszen napközben folyamatos a jövés-menés, így az nem számít...) legyen elég levegö. Tehát 7x10x8=560 köbméter, osztva a standard belmagassággal (2,5 m) 224 nm jön ki...... :-)
A viccet félretéve: (tudtommal) nincs semmiféle szabály/törvény erre, a piac úgyis beszabályozza. Nyilván senki nem fog nektek kiadni egy kétszobás, 50 nm-es kéglit, de ugyanígy lehet, hogy egy 150 nm-eset sem, legfeljebb nem árulja el, hogy azért, mert megrémült a gyerekek számától.
Nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz egyszerü..... A többi része rendben? Állás, fizetés, stb...? Mert ha az nem stimmel, akkor a kérdés úgyis csak elméleti lesz.

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
8 éve 9 hónapja - 8 éve 9 hónapja #39530 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: 5 gyerekkel albérlet

Kedves Timmeg!
Nagyon jó jövedelmednek kell lennie, hogy ezt meg tudd oldani! Esetedben mindenképpen valamilyen kisebb faluba keresgélnék házat. nagyobb tömbházban, vagy lakótelepen nagyon kicsi az esélyetek hacsak nem mentek, egy kölni török gettó szerű környékre. Itt talán még találnátok is tömbházban levő lakást! Öt gyerekkel nehezbb lesz lakást találni, mint három kutyával! Rendszerint ahol van olyan nagyságú 90-100 nm bérelhető kéró, ott nem szertik ha sok a gyerek. Ahol meg amúgy is sok a gyerek, mert pl. valamilyen szociálisan lecsúszott környék, ott nem lesz bérelhető objektum! A nagysága töled és a pénztárcádtól függ.
Nincsenek kikötések, de a bérbeadó ezerszer meg fogja gondolni a helyzetet, mert ne feledd, Németországban is nehéz gyerekkel kirakni valakit a lakásból!
Azért sok sikert, és informálj bennünket az eredményről!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!