Egészségügyi kiskönyv

Több
11 éve 11 hónapja #19113 Írta: laolaj
laolaj válaszolt a következő témában: Egészségügyi kiskönyv

mufurc60 írta: Sziasztok! konyhára kisegitönek,kellenek orvosi vizsgálatok,és mik? Itthon be lehet szerezni?junius végén megyünk! Tudtok segiteni?
Köszi:Marika!


Szia Marika,

ami neked kellene fog az egy Gesundheitzeugnis . Ez egy igazolás arról, hogy te végig ültél és megértetted az előadást az élelmiszerrel kapcsolatosan. Másra nincs szükséged ezzel kapcsolatban. Ez nem olyan mint otthon, még orvoshoz sem kell menned. Ennek az ára olyan 25€ lehet ne kövezetek meg ha kicsivel több vagy kevesebb. Rá kereseni és beszerezni az adott nagy város megfelelő irodájában tudjátok. Erre az előadásra jelentkezni kell előre.
Megoldás: google, Gesundheitzeugnis + (a város ahova mész) megtalálod.

Bármi másra ha szükséged van azt a szerződésed tartalmazni fogja.

Üdv.
L. B)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, niicole_92

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #19167 Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: Egészségügyi kiskönyv

Sziasztok!
Az egészségügyi kiskönyvvel (Gesundheitszeugnis)kapcsolatban szeretnék hozzászólni, illetve pontositani, ahogy én tudom:
Mindenkinek szüksége van erre a kék szinü füzetre, aki Németországban élelmiszeripari tevékenységgel kapcsolatos munkát végez. Ezen kivül olyan emberektöl is kérik, akik pl. szállitanak árut egy konyhára, s a konyha területére belépnek, vagy pl. takaritók, akik a konyhán takaritanak.
Az oktatás keretében egy kisfilmet szoktak levetiteni, mely egy szakácsról szól, aki idejében észlelte magán a fertözés tüneteit (szalmonella), idejében elment dokihoz, aki megállapitotta a betegséget, kiirta betegállományra. Mivel a szakács idejében ment dokihoz, nem fertözte meg a többieket, nem keletkezett járvány az üzemben. [b]Infektionsgesetz §43 kimondja az egyén felelösségét. Fontos, hogyha bizonyos betegségtüneteket észlelsz magadon, melyek komolyabb, fertözö betegségre utalhatnak, akkor azonnal menj orvoshoz és konzultálj vele.[/b]. Ha betegen dolgozol, s ezáltal másokat is megfertözöl, akár járvány is kialakulhat.

Az oktatás tényét tanusitó füzetet a Gesundheitsamt adja ki, akik általában a Stadtverwaltung-on belül találhatók. Érdemes a netröl leszedni a cimüket, telefonszámukat, mert az elöadások idöpontját ök intézik, náluk lehet regisztrálni. Nyáron mindig rengeteg az oktatásra jelentkezö a szezonális munkák miatt. A füzet ára 26,- euro, lepecsételik, aláirják, hogy részt vettél az oktatáson. Neked is alá kell irni. A neved, személyi adataid bekerülnek a számitógépes rendszerükbe, s ha véletlenül elveszted a füzetet egy másolatot bármikor kérhetsz, azt hiszem a másolat ára kb. 9-10 euró.
NAGYON FONTOS: Maximum 3 hónappal a konkrét munkakezdésedet megelözöen vegyél részt az oktatáson.(Ha korábban csinálnád, nem fogadják el, ismételni kell). Ezt minden egyes alkalommal kihangsúlyozzák.
Valóban 1 évig érvényes a füzetbe kapott pecsét, de a következö ilyen jellegü, ismétlö okitás már üzemen belül kell, hogy megtörténjen. Csak Németországban elvégzett oktatást fogadnak el.
Valóban vannak olyan kisebb települések, ahol nem a kék szinü füzet kerül kiadásra, hanem egy A4-es ivü kitöltött nyomtatványt adnak, ki, mely tanusitja az oktatáson való részvételt. Ha üzemen belül történik az 1 éven túli ismétlö oktatás, azért pénzt már nem szoktak kérni.
Még valami: Vannak helyek, ahol le kell adni a füzetet, s az üzemben tárolják, hiszen, ha kapnak egy ellenörzést, akkor a füzetben olvasható, hogy résztvettél az oktatáson. Ha véletlenül kilépsz a cégtöl, a füzet a tiéd, te fizettél érte, kérd ki!
Ennyit tudtam róla, szép napot! :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, britúr

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 8 hónapja #37118 Írta: britúr
britúr válaszolt a következő témában: Egészségügyi kiskönyv

Sziasztok!

Húsipari munkához kérnek egészségügyi kiskönyvet,de pontosan nem mondták, hogy milyen vizsgálatokkal.. Hol tudom ezt megcsináltatni,és mik kellenek hozzá? Gondolom tüdőszűrés, széklet,vizelet.... Légyszi segítsetek! Köszi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Fliesenleger
  • Fliesenleger profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • das was du tust macht dich zu dem was du bist
Több
9 éve 8 hónapja #37147 Írta: Fliesenleger
Fliesenleger válaszolt a következő témában: Egészségügyi kiskönyv

britúr írta: Sziasztok!

Húsipari munkához kérnek egészségügyi kiskönyvet,de pontosan nem mondták, hogy milyen vizsgálatokkal.. Hol tudom ezt megcsináltatni,és mik kellenek hozzá? Gondolom tüdőszűrés, széklet,vizelet.... Légyszi segítsetek! Köszi


Szia!

Bar nem olvastam vissza,de gondolom mar nehanyszor megirtak. A területileg illetekes Gesundheitsamt-ot kell megkeresned es idöpontot kerned. A mi környekünkön (Taunus/Hessen) ez a köv. keppen zajlik le (baratnöm is megcsinalta): jelentkezeskor közlik hogy pl. kedden 8:00-kor legyel ott. Tartanak egy rövid elöadast arrol,h miutan wc-n voltal moss kezet,stb-stb-stb. Megnezetnek veled egy rövid filmet ugyanerröl. Fizetsz 25€-t es 2-3 oraval a kezdes utan kesz is vagy. Nincs orvosi vizsgalat. Szemelyt es lakcimet igazolo papirokat vigyel magaddal.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!