Hartz IV

Több
10 éve 10 hónapja #32309 Írta: adamwise
Hartz IV téma létrehozva adamwise által

Sziasztok!

Németországba BRD-ben költözöm magyarként jövő hét után, barátnőmmel élek majd kint, ha valakinek van bejelentett Pauschalbasis-os munkája havi 400euróért, az mellé amíg nem talál komolyabb állást, esetleg igényelhet Hartz IV-et, és ha igen, az mekkora összegre jogosít?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Téma zárolva.
  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 10 hónapja - 10 éve 10 hónapja #32310 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Hartz IV

adamwise írta: Németországba BRD-ben költözöm magyarként jövő hét után, barátnőmmel élek majd kint, ha valakinek van bejelentett Pauschalbasis-os munkája havi 400 euróért, az mellé amíg nem talál komolyabb állást, esetleg igényelhet Hartz IV-et, és ha igen, az mekkora összegre jogosít? !


Kedves Ádám!
Még jó, hogy ezt tőled hétvégi tréfának vettük! Semmilyen támogatásra nem vagy jogosúlt addig amíg minimum egy év járulékos munkád nem volt. Értsd: amig egy fillért sem fizettél be a nagylábosba, addig a német állam sem ad egy vasat sem! Tehát, mielőtt kijöttök, gyüjtsetek kb. 3000 eurót mint indulótőkét, (több még jobb) és feltétlenül legyen már előre egy munkahelyetek (legalább egyikőtöknek) s csak ezután próbálkozzatok! Ha ezek hiányoznak, akkor nem érdemes elindulni, mert nem tudjátok a lakbért és a kaucuót fizetni, valamint a 2x 450 eurós (esetleges) minijob nem elég a megélhetésre. (Ha mázlival ilyet találtok.) Azt azonban felejtsétek el, hogy valamilyen szociális támogatást fogtok kapni!
Itt kell megjegyeznem, hogy sokkal fontosabb arra gondolnotok, hogy mi lesz és főleg hogyan lesz a betegbiztosításotok, mert a turista cucc csak korlátozottan és nem végleg érvényes!
Képzeld el ha fél Európa ide jönne, mindenki tartaná a markát és fizetnének.....
Odalenne a német gazdasági csoda!

DCT
Téma zárolva.
Több
10 éve 10 hónapja #32325 Írta: karacsonydori
karacsonydori válaszolt a következő témában: Hartz IV

Szia adamwise!
Ha otthon dolgoztatok,3 hónap bejelentkezés után jogosultak vagytok támogatásra,de nem Hartz-ra.Az itteni munkanélküli segély utáni szociális segély a Hartz.
A Jobcenterben érdeklődjetek!
Téma zárolva.
  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 10 hónapja #32330 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Hartz IV

karacsonydori írta: Ha otthon dolgoztatok, 3 hónap bejelentkezés után jogosultak vagytok támogatásra,de nem Hartz-ra.!


Kérlek támaszd már alá ez valamilyen jogszabállyal, ugyanis negyvenégyezer igazolást hozok (csípőből), hogy itt és ott dolgoztam hosszó évekeig pl. Mo.-on, holott egy lapátot nem vettem a kezembe! Ha csak három hónap "bejelentett ittlét" kéne, akkor nem értem, hogy Passauban miért nincs itt Borsod és Békés megye? A sok munkanélküli símán kaszirozhatna.... s képzeld most ezt el a lengyelekkel s a csehekkel kapcsolatban! Szerintem valamit félreértettél valahol, mert akkor a Stanislav símán szerezne magának egy német címet, s jutalékért 3 hónap múlva kaszirozna, miközben valójában otthon ücsörög Varsóban!

DCT
Téma zárolva.
Több
10 éve 10 hónapja #32331 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Hartz IV

A járulékfizetést kell igazolni (van rá egységes uniós nyomtatvány). Azt nem szerzel egyet sem, nem, hogy negyvenégyezret ha nem volt bejelentett munkád Magyarországon!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: mahlzeit
Téma zárolva.
Több
10 éve 10 hónapja #32333 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Hartz IV

U1 nyomtatvány
Itt találtam meg német nyelven és hivatalos oldalon:
europa.eu/youreurope/citizens/work/cross...ecurity/index_de.htm
Téma zárolva.