- Köszönetek: 604
Német betegbiztosítás
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
Csak 1 comment. HA a kindergeld-et Nemetorszagban felveszed, vagy akar csak a kulonbseget a magyar-nemet kozott, akkor ugrik a GYED-ed! HA a ferjed kint van akkor o biztositva van a munkaja altal, de ne kerjen csaladi biztositast ratok es ne akarj Kindergeldet, egyaltalan semmit Nemetorszagban, mert akkor ugrik a GYED-ed. Volt errol mar szo masik topicban nezz bele..DECOTEXT írta:
bariba írta: 1 Magyarországon mikor volt vagy lesz ilyen?? (A kérdés költői!)
2 Szóval, ha családi biztosítást köt németben, akkor az itthoni enyém automatikusan megszűnik.
3 Vagy rosszul értem?
1 Magyarországon már sokal régebben és sokkal bövebben van ilyen. Az összes háztartásbeli, az összes eltartott biztositott Mo.-on. Söt az összes nyugdijas is. Itt a BRD-ben a nyugdijasoknak fizetniük kell betetgbiztositást és adót is! Ezt otthon a TB "fedezi" elvileg. Pénz viszont nincs rá......***
2 Nem feltétlenül és nem minden. A legjobb ha elötte a magyar folyósítónál érdeklödsz! Úgy tudom hogy a különbözetet kapni fogod a támogatásoknál. Az sem mindegy hogy hol van a gyerek állandó lakhelye! Mivel ezeknél a dolgoknál szinte naponta lehet változás jobb ha a hivatalokban érdeklödsz!
3 Nem érettted rosszú csak a válaszom nem teljes. Pontos információkat csak a magyar folyósitónál kaphatsz!
*** Itt amikor a lányom egyetemre járt, nekünk külön kellett utána betegbiztositást fizetnünk! 57 euró volt ami nem nagy összeg, de fizetni kellett! Biztositva csak addig volt a szülökön keresztül amig a "Kindergeld" (családi pótlék) járt. Akkor 27 év volt a max., ma ez 25 éves korra csöökkent.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- bayer
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 16
- peteratde
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
- Köszönetek: 141
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Tudtommal senki! Az AOK már nem érvényes ha nincs munkaviszonyod! Ha felmondtak és 2 hónap után, akkor szerintem még próbaidös voltál! Senkinek nincsenek kötelességei! (A próbaidö rendszerint 3 hónap) Igy semmilyen biztositásod és jogod nincs. Valószinü, hogy a jó öreg TB fog ellátni, de csak otthon!bayer írta: Mi a helyzet, ha a zeitarbeitfirma felmond 2 hónap után, munkanélkülii még nem lehet, de mi lesz a biztosítással? Ki fizető? Érvényes? Aok-s.
DCT
- Eva10
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
- Doorika
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 1
Két hónapja dolgozok Németországban, és a főnököm az AOK-nál kötötte meg a biztosításomat. Kaptam egy levelet a biztosítótól hogy akarok-e a családtagjaimnak is biztosítást, én visszaküldtem, hogy nem. De azóta nem kaptam semmit, pedig már lassan egy hónap telt el. A kérdésem az lenne, hogy mikor kapom meg kártyámat? Mert szükségem lenne rá....kiküldik egyáltalán postán, vagy be kellene telefonálnom? Mi ilyenkor a teendő? Köszönöm előre is a segítséget
Üdv,
Dóri