Betegszabadság, táppénz midijob

Több
10 éve 2 hónapja - 10 éve 2 hónapja #35440 Írta: Othellosadri
Betegszabadság, táppénz midijob téma létrehozva Othellosadri által

Kedves Fórumosok!

Segítséget szeretnék Tőletek kérni.
Jelenleg órabéres Midijobosként dolgozom (450-850 Euro), de már a felmondási időmet töltöm, ami március 15-éig tart. A szerződésemben nem szerepel, hogy heti hány napot, hány órát kell dolgoznom.
A felmondásom oka az volt, hogy nem bírom fizikailag/egészségügyileg végezni már ezt a munkát. Az ortopédius azt javasolta, hogy kíméljem magam, mert hosszú távon ez nem lesz jó! Én semmilyen papírt nem kértem, pedig kaptam volna, mikor pihenés céljából otthon maradtam pár napot. Visszamentem dolgozni és pár óra munka után sajnos megint nagyon fájt a hátam, pedig nekem jó lenne anyagilag, ha menne a munka, mert órabéres vagyok és szeretnék fizetést kapni. :) Kérdésem az lenne, hogy jogosult vagyok-e a betegszabadságra, illetve táppénzre? Azt tudom, hogy 6 hétig terhelné a munkaadót, de az én esetemben persze csak a felmondási idő végéig (ha jár). A felmondás óta nem túl rózsás a főnökömmel a helyzet, de nem is vártam mást.
Természetesen, ha neki van igaza, akkor maximálisan megértem, hiszen ez a jogszabály. De ha mégsem.. ?
Előre is köszönöm a segítséget!
Szép napot!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 2 hónapja - 10 éve 2 hónapja #35443 Írta: Athena1985
Athena1985 válaszolt a következő témában: Betegszabadság, táppénz midijob

Szia ismét Othellosadri!

A főnöködnek kell fizetnie neked Arbeitsunfähigkeit ideje alatt is, ha jogosan vagy munkaképtelen. Természetesen csak a felmondási idő végéig!
A haufe-n vannak hasznos infók a Gleitzone-ban foglalkoztatottak utána járulékfizetési kötelezettségekről és a munkavállaló jogairól! Szerintem olvasd át mindenképpen!


Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Othellosadri

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!