- Köszönetek: 332
Német állampolgárság előnyei
- Athena1985
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
A lányaim még csak 3,5 illetve 2 évesek, tehát még nem iskolakötelesek. Viszont információim szerint a gyermekek 16 éves korig könnyített formában vehetik fel szüleikkel az állampolgárságot, ami azt jelenti, hogy nyelvi tesztet egyáltan nem, vagy egyszerűsített feltételek között, illetve nem szükséges biztosítási jogviszony felmutatása sem. A kérelmezés is szülői képviselethez kötött.
A nyelvtudás igazolásához elegendő 4 év német nyelvű iskola sikeres látogatása, felnőtteknél!
Bővebb információk:
www.bundesregierung.de/Content/DE/Publik...blob=publicationFile
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- dánbar
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
Állampolgárság megszerzése, ha lehetséges és sikerül is, az jelent-e valami pluszt?
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Köszönetek: 604
Meg tanulsz, itt sem vagy, de mar a "bevandorlas" utolso lepesevel foglalkozol. Szerintem ez a te esetedben eleg marginalis kerdes, de EUn belul nagyjabol mindenkinek az. Fokuszalj arra elobb, hogy kezedben legyen a mernoki diplomad es kint legyetek.dánbar írta: Jelenleg villamosmérnök hallgató vagyok. Elektro-technikusi szakmám van. Párommal szeretnénk szerencsét próbálni Németországban. Párom egyetemi szinten végzett csecsemő-és kisgyermeknevelő.
Állampolgárság megszerzése, ha lehetséges és sikerül is, az jelent-e valami pluszt?
Ha ehhez info kell, akkor pedig a relevans topic olvasgatasa utan kerdezz, lehetoleg ne olyat amire 100 oldal esszet kellene irni.
(Nem mellesleg villamosmernokot nem nagyon keresnek errefele.
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
dánbar írta: Jelenleg villamosmérnök hallgató vagyok. Elektro-technikusi szakmám van. Párommal szeretnénk szerencsét próbálni Németországban. Párom egyetemi szinten végzett csecsemő-és kisgyermeknevelő.
Az állampolgárságot néhány év itt tartózkodás után, egy integrációs tanfolyam után kérvényezhetitek, s rendszerint mint EU polgár meg is kaphatjátok! Már lehet itt is kettősállampogárságot kapni. (Úgy emlékszem 5 év kell minimum.)
DCT
- bezsu09
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
Szükséges csatolni hozzá az igazoló okmányokat, mint születési-, házassági-, halotti anyakönyv?
Ezek szerint elegendő a német eredetű családnév, mint igazolás?
Bocsánat, ha kissé furcsa a kérdés, de csak most kezdett foglalkoztatni a lehetőség.
Köszönöm.
- Athena1985
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
- Köszönetek: 332
Ezt a lehetőséget már nem lehet igénybe venni, csak a Staatsangehörigkeitsgesetz szerinti variációk jöhetnek szóba. Az én sváb származásomat is csak annyira vették figyelembe, hogy örültek neki, mikor részletesen írtam dédnagyanyám által megszerettetett német nyelvről.