- Köszönetek: 1145
Munkanélküli segély Németországban
- Gergoo
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Working on it
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mmonika
-
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 2
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Toma81 írta: Szia!
Nagyon hasznos,hogy leírtad,hogy engedélyt kell a munkáltatótól kérni de miért fontos ez?Nem hallottam eddig róla,bár az is igaz,hogy nem is kérdeztem utána...leírnád kérlek mi jelentősége ennek?Köszönöm!
Mert minden munkaadó megköveteli (s meg követelheti) hogy a fömunkaidödben, kipihenten érkezzél és maximálisan el tudd látni a feladatodat! Ezért a külön munkát, másodállást, vagy hétvégi "minijob"-ot jogában áll megtiltani, ha nem látja ezt biztositottnak! Sok munkahely nem foglalkozik vele, amig a munkadat ellátod, de ha nem szólsz, abból baj lehet, s akár el is bocsájthat ha engedély nélkül van másodállásod! Az megint más kérdés, hogy ettöl milyen anyagi hasznot vársz, mert adó szempontjából majdnem ingyen fogsz dolgozni! A 100 euróból nem sok marad, igy erösen kételkedem az értelmében!
Feketén persze ez + 100 euron, na de azért ennek még nagyobb a rizikója ha kitudódik....
DCT
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
IGEN!mmonika írta: Én kérdezem,hogy kell-e engedély a főmunkahelytől?
DCT
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
Az adócsoportok megvannak. Másodállásra mindig a 6-os adócsoprt lesz ahol, nagyon nagy az elvonás!mmonika írta: Nem tudom,mert erre még nem gondoltam
! . . de van itt magyarul beszélő könyvelő,utána kell néznem.
DCT
- evoxandi
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 4
Visszaolvastam a fórumot,de az én kérdésemre nem találtam meg a választ.Szóval...én dolgozok napi 3,5-órában egy takarító cégnél ki kellett váltanom a steuerkarte és mivel a férjemmel élek van ő általa biztosításom.Most találtam egy minijobot egy privátháznál ahol beakarnak jelenteni.A kérdésem a következő nekem ez megéri-e ha ott is legálisan dolgozok vagy több adót fognak vonni?
Vagy járjak csak úgy feketén?Ha jól értelmeztem 400€ után nekem kell fizetnem a nyugdíjbiztosításomat ami 58€havonta,de itt írjátok csak az évek számítanak bele tehát több pénzem nem lesz ha megélem a nyugdíjkorhatárt
Nem tudom,mivel jobb ha itt is be vagyok jelentve?