- Köszönetek: 1407
Munka, tb-kártya, lakcím. Ördögi kör
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
avaya írta: Mindenképpen kell kint bankszámlát nyitni? Kötelező?
Hát természetesen! Hogyan akarsz lakbért fizetni és fizetést kapni, stb? Ha feketén dolgozol akkor mehetne KP, különben itt mindent utalnak a bankon keresztül! Soha nem menj bele KP ügyletekbe! Belebux!
Miért ellenzed? Szereted a középkori sárga-csekkes rendszert?
DCT
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kanga
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 45
avaya írta: Sziasztok!
Mindenképpen kell kint bankszámlát nyitni? Kötelező?
Nem 'kotelezo', de hogyan kapod meg a fizetesedet ha nincs bankszamlad? (Egyebkent hogyan lenne kotelezo, ugy gondoltad van egy torveny hogy kell hogy bankszamlad legyen?
- avaya
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 9
Dehogy vagyok a bankszámla ellen sőt!! Pontosítanék. Van egy magyar és egy magyar deviza számlám és arra irányult a kérdés kell e kimondottan Németországban nyitni egyet? Mert a leendő munkáltatómmal úgy egyeztünk meg mehet a magyar számlára is.
- avaya
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 9
Nekem nincs útlevelem és nem is áll szándékomban csináltatni. Nem elegendő bármilyen ügyintézéshez a személyi igazolványom?
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
Elvileg elegendő, de kérhetik az útleveledet is. A másik: sok országban kell még a magyaroknak vizum ahova a németeknek nem (pl Thaiföld). Mi van ha utazni akarsz egy ilyen országba? Mi a bajod a magyar útlevéllel? Mi pl már 23 éve vagyunk itt kint mégis mindig megkérjük, idén meg 10 évre adtak egy újat a követségen! A SZIG. az nemzeti okmány, az útlevél az nemzetközileg is elfogadott! Mindig jó ha van!avaya írta: Nekem nincs útlevelem és nem is áll szándékomban csináltatni. Nem elegendő bármilyen ügyintézéshez a személyi igazolványom?
DCT
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
avaya írta: Sziasztok!Dehogy vagyok a bankszámla ellen sőt!! Pontosítanék. Van egy magyar és egy magyar deviza számlám és arra irányult a kérdés kell e kimondottan Németországban nyitni egyet? Mert a leendő munkáltatómmal úgy egyeztünk meg mehet a magyar számlára is.
Hogyan akarod a lakbért és a rezsit fizetni? Ezek is mind utalásos (illetve levonásos) rendszerben vannak. A külföldi (magyar) számládat ezek a cégek nem tudják terhelni, szerintem!
A másik, sokkal rosszabb a magyar devizásszámla, mint itt bármilyen! Nekünk is volt otthon eruós számlánk. Akkor is levontak tőlünk kezelési költséget, ha kivettem belőle x összeget.. (A saját pénzemből vettem ki!!!) Azonnal megszüntettük! Ők használják az én lóvémat, s még ők vonnak le...? Pedig nem kis összeg volt rajta. Kivittük Rudersdorfba (Ausztriába) s ott a számla. Ott nem vonnak ilyenért! Szerintem azt szüntesd meg és itt nyiss egy számlát.
DCT