Cégalapítás és könyvelés Apróhirdetés Németország Társkereső Kötelező biztosítás Németország Hitel Biztosítás Németországban Németországi bankszámla Németországi álláshirdetések

Munkavállalási engedély

Több
15 éve 3 hónapja - 15 éve 3 hónapja #2777 Írta: Gabo888
Gabo888 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

dizel írta: En is angolul dolgozom es eg az arcom, de kozel egy ev itt let utan semennyire nem beszelem a nemetet, pedig tanulom:) Egyszeruen senki nem beszel korulottem nemetul, meg a nemetek sem.

Nahat, akkor nem csak nalunk van igy. :) En vagyok a cegnel az egyetlen aki erolteti a nemetet es igy eleg jol fejlodok, persze a nyelvtantol mar kivagyok es igaz, hogy en meg csak nehany hete erkeztem, de az is biztos, hogy akkora energiat nem fogok belefeccolni, hogy 4 ev utan is elegedetlen legyek magammal mert jelenleg is "brigadelso" vagyok, hivatalokban sem volt gondom, sot mar telefonon sem adnak el.
Viszont nagyon bizok benne, hogy kevesebb mint 2 ev es ujra Angliaban lehetek.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 3 hónapja #2778 Írta: dizel
dizel válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Csak azert hangsulyoztam ki, hogy Scajc nem Eu-s, mert igy ot nem kotik azok a szerzodesek mint Nemetorszagot. Ok varialhatnak, torvenykezhetnek, de Nemetorszag nem nagyon! Az o altaluk anno hozott korlatozas lejart.
A magyar nyugdijjal kapcsolatban meg az uzenet egyertelmu szvsz. Abban senki ne bizzon, ha lesz akkor az alamizsnara eleg lesz talan. Legalabbis az en korosztalyomban.(>30ev) Ongondoskodas a megoldas valahogy! Peldaul melo Nemetorszagban:)es abbol felretenni.

Több
15 éve 3 hónapja #2779 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Akkor én a 42-vel mit szóljak. Szerintem mire mi oda jutunk, magát a fogalmat is eltörlik. Az utsó két mondattal teljes mértékben egyetértek.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

Több
15 éve 3 hónapja #2780 Írta: Gabo888
Gabo888 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Nem publikalnam az eletkoromat de legjobb esetben is Marinak mar alig lenne a nyugdijig ha nekem valoban anyai tanacsokat szeretne adni. :laugh:
Amugy, konkretan a nyugdijra reagalva: elsosorban privat nyugdij megtakaritas de az sem art ha van allami is.

Több
15 éve 3 hónapja - 15 éve 3 hónapja #2782 Írta: Zoltan1968
Zoltan1968 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Szia Miki
Nem tudod véletlenül, hogy az E102-es papirt lehet-e hosszabitani?

Több
15 éve 3 hónapja - 15 éve 3 hónapja #2783 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Szevasz Zoli !
Nos, nem tudom, mert az én esetem speciális, fél lábbal vagyok még csak kint, az is kicsit bonyolult variáció.
Viszont rákerestem az oep honlapján és az írja, hogy
Code:
"Amennyiben egy munkáltató munkavállalóját egy másik állam területére munkavégzés céljából küldi ki, akkor a másik államban történő munkavégzés ellenére a dolgozó továbbra is a kiküldő állam jogszabályai szerint marad biztosított úgy, mintha továbbra is ennek a területén dolgozna. A kiküldetés időtartama 12 hónap lehet, melyet egyszer – újabb 12 hónappal – meg lehet hosszabbítani."[/i] Ez egy 2010. május 1-től érvényes szabályozás, viszont egy munkajogi oldalon meg ez van: [i]Korábban az E102 nyomtatvánnyal lehetett még egy évre hosszabbítani az E101-es nyomtatványt, most azonban az E101 megszűnésével az E102 is értelmét veszti. A kétéves biztosítási jogviszony meghosszabbítása továbbra is lehetséges lesz, amennyiben az kivétel megállapítását kéri a munkáltató, alátámasztva a speciális körülményeket. A kivétel jóváhagyását a fogadó ország azonban mostantól egyoldalúan nem hozhatja meg, csak a másik érintett tagállam hozzájárulása esetén és ebben az esetben is legfeljebb ötéves érvényességgel.
Na bummm !Okosabb nem lettem. Remélem segített valamit.
Üdv: Miklós

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

Az oldal motorja a Kunena fórum

© 2009-2026 Irány Németország!