- Köszönetek: 0
nevemtitok esélyei
- Bizsu
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
A masik uj törveny szerint azok a roman es bulgar allampolgarok akik 3 eve megszakitas nelkül hivatalosan nemetorszagban elnek nincs szüksegük munkavallalasira(ez a te esetedben nem aktualis).Bövebben:http://www.arbeitsagentur.de/Dienststellen/besondere-Dst/ZAV/Downloads/AMZ/amz-ae-verfahren-fuer-rumaenien-bulgarien-merkblatt.pdf
Jelenleg en is intezem a magyar allapolgarsagomat es jun. elejere kaptam idöpontot,hogy beadjam a pairjaimat es azutan szamitva 6 honapon belül megkapom,de ettöl függetlenül szabadon dolgozhatok itt,mivel több mint 3 eve elek kint.remelem segitettem ezzel valamit
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- nevemtitok
- Témaindító
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 1
ha valakit érdekel a történet folytatása: a sok sikertelen próbálkozás után hazajöttem, levonva a következtetést, amit tulajdonképpen már az elejétől sejtettem, hogy román állampolgárként, végzettség nélkül semmiképp nem lehet állást találni, csak ismerősön keresztül.
időközben megkaptam a magyar állampolgárságot, készítettem útlevelet is.
mindezalatt fejlesztettem a német tudásom. jogosítványom még mindig nincs..
bár nem sok reménnyel, de decemberben újra útnak indultam, ugyanazon az útvonalon, stoppal végig. az eredmény: magyar állampolgárként már egyből kaptam állásajánlatot, viszont nem kaptam olyan szállást, ahova bejelentkezhetnék... az egyik munkaközvetítőnél mondták, hogy amint viszem a bizonylatot a bejelentkezésről, kezdhetek (na jó, másnap..). így megint úszott az egész, és újra hazajöttem.
egyszerűen nincs, ahonnan összeszedjek 1000 eurót lakásbérlésre. nem hiszem, hogy valaki is tudna más tippet adni rá a bűnözésen kívül, de ha mégis, kérem, tegye meg
üdv, nevemtitok
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Nevemtitok!nevemtitok írta: . ...az eredmény: magyar állampolgárként már egyből kaptam állásajánlatot, viszont nem kaptam olyan szállást, ahova bejelentkezhetnék... az egyik munkaközvetítőnél mondták, hogy amint viszem a bizonylatot a bejelentkezésről, kezdhetek (na jó, másnap..). így megint úszott az egész, és újra hazajöttem. Egyszerűen nincs, ahonnan összeszedjek 1000 eurót lakásbérlésre. nem hiszem, hogy valaki is tudna más tippet adni rá a bűnözésen kívül, de ha mégis, kérem, tegye meg
Valahol egy nagyon nagy számítási hiiba csúszott a dolgaidba! Nem 1000 euró kell az indullásra hanem legalább 2-3 ezer, mert nem csak az első havi lakbért kell kifizetned, hanem 3 havi kauciót is (általában) Plusz minimum 1 hónapig zsebből kell megélned amig az első fizetésed meglesz! A megoldás egy WG (Wohngemeinschaft) ahol 2-4 emberke összeáll és bérel egy 2-4 szobás lakást. Igy minden költség 1/4-nyi lesz és a start sokkal könyebb! Ezt az összeget rendszerint hitelből szokták összehozni. Ma 3000 euró az 882.000 forint, tehát nem nagy durranés ha négyen indultok neki.(220.500 Ft/fő) Ezt az összeget 1 év alatt össze lehet szedni, mert ez csak 18375 Ft/hó. Hát ennyit csak félre tudsz rakni Mo.-on! Közben el lehet mélyiteni a német nyelvet is! Itt azért meg kell jegyezni, hogy már 2000 euró is elég lehet ha olcsóbb terültere mész a BRD-ben. Máris megoldhatónak tünik a dolog! Azt sem nagyon értem, hogy miért adsz ki sok pénzt az útlevélre, amikor a magyar személyi is elég ha kijössz?! Vagy nem EU országba akarsz tovább menni? (Akkor kell) Szerintem szedj össze még pár jó szakmával rendelkező (!!) havert és így induljatok neki!
A saját véleményem: ha nincs jó, hiányszakmában végzettséged, maradj otthon! Bűnözésen kivűl még van más lehetőség is pénzt szerezni! Próbálj meg dolgozni ott ahol most laksz, vagy költözz a Dunántúlra!!Ahogy irtam, havi 20 ezret csak el tudsz rakni, így 1 év múlva meg van az 1/4 összeg. Ekkor már csak további három társ kell de gondolom ez nem nagy probléma!
Egy kérdés: miért erőlteted annyira a német terültet? A román tudásoddal Franciaország, Belgium is nyitva áll s ha még kicsit az angolt is beszívod, akár Norvégiába is lehet menni. Nekik aztán miden kell!
DCT
- Emilio33
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 52
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A nagy helyzet az az, hogy a BRD-nek nem kell segédmunkás csak jólkézett munkaerő! Mivel azonban huszonvalahány (28?) országból özönlik ebbe a "csodaországba" a képzetlen melós (is), és van saját 3 millió munkanélküli is, igy nagyobbak az esélyei Norvégiában, mert ott kell még a segédmunkás! Ilyen megvilágításból néztem a dolgot, s adtam ezt az ötletet! S ha figyeltél, az elején, figyelmeztettem az 1000 eurós terve sem fog működni sem itt a BRD-ben sem Norvégiában!!Emilio33 írta: Igen Deco, elképzelem mekkora esélye lenne nevemtitoknak a "csóró" Norvégiában, mikor 1000 eurót sem képes összeszedni. Jó ötlet!
:wait:
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 604
CSak megint marhasagot irogatsz. Szamoljam ossze hanyszor kellett ezt a norveg almodat javitani? (Azota is rendszeresen ideirogatod, tutti trollkodas semmi mas)DECOTEXT írta:
A nagy helyzet az az, hogy a BRD-nek nem kell segédmunkás csak jólkézett munkaerő! Mivel azonban huszonvalahány (28?) országból özönlik ebbe a "csodaországba" a képzetlen melós (is), és van saját 3 millió munkanélküli is, igy nagyobbak az esélyei Norvégiában, mert ott kell még a segédmunkás! Ilyen megvilágításból néztem a dolgot, s adtam ezt az ötletet! S ha figyeltél, az elején, figyelmeztettem az 1000 eurós terve sem fog működni sem itt a BRD-ben sem Norvégiában!!Emilio33 írta: Igen Deco, elképzelem mekkora esélye lenne nevemtitoknak a "csóró" Norvégiában, mikor 1000 eurót sem képes összeszedni. Jó ötlet!
:wait:
Norvegia SEM keres segedmunkasokat, sot szakmunkasokat is CSAK Norveg nyelvvel mar. Mernokkent v. vmi nagyon keresett szakteruleten sima ugy az angol, de szakmunkaskent norveg KELL! (Lengyel domping van, kint van a megtelt tabla!) Indulasi koltsegek meg 2-4x-ese a nemet minimumnak.
es ne kezd el megmagyarazni, hogy te ezt lattad a TV-ben 10eve.. Inkabb felejtsd el ezt a norveg sablont.