- Köszönetek: 1407
Kaució visszafizetése
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
No, erre senki nem kötelezhet senkit! A beépített dolgok (wc, csap, ablakok, ajtók, zárak, radiátorok, stb.)mind a tolaj (bérbeadó) költségei és dolga! Padló és egyép burkolatok megegyezés tárgya, festés, tapétátáas viszont mindig a bérlő dolga, ha nincs más** a bérleti szerződésben.hajcsi írta: söt olyan dolgok is meglettek csinaltatva a tulajnak,amik nem voltak rendben.:
** Nálunk pl. van, mert mi a beköltözéskor festettünk és renováltunk.
Kiköltözéskor nem lesz dolgunk. Ez potosan benne vana bérszerződésben!
DCT
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Marcsusz
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 12
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
Szóval azért ez így nem egészen korrekt! Foglamazzunk úgy, hogy a bérlővel teszik ezt meg. Én évtizedek óta itt vagyok kint, de nem éreztem egyszer sem, hogy azért van úgy ahogy, mert külföldi vagyok!Természetsen itt is vannak kivételek és olyan politikai kisebbség, amelyik potenciálisan külföldi ellenes, de nem a lakosság ilyen! 83 millióból töredéknyi van ilyen, ezért nem lehet általánosítani!Marcsusz írta: Sok mindent megtesznek a külföldivel,.
DCT
- zozo2D
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Gruss fur Jedeman
- Köszönetek: 2
Nézelődöm lakásbérlés terén...
Sajnos a gyér ismereteim miatt nem tudom eldönteni, hogy ez vagy hasonló, jó fogás lenne-e ?(mármint a feltételek szerint)
- Juditka
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 14
Több mint 4 éve bérlünk egy kis lakást. Az idén nyáron felmondtuk, most letelt a 3 hónap felmondási idő. A héten fogják átvenni a lakást, de a hölgy azt mondta, hogy 2016-ban fogjuk visszakapni a kauciót!
Hááááát egyszerűen nem jutok szóhoz!
Judit
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
Hogy hogy, hogy lehet ez? Akkor akarja fisszafizetni! Megteheti ha egyetértesz. Forduljatok ügyvédhez. ha a lakás rendben van és átvette akkor azonnal visszajár a kaució méghozzá kamattal. Az én elgondolásom az lehet, hogy ök a kauciót valamibe befektették aminek a lejárati ideje 2016, külöben bukta, de ez az ö dolguk! Kérjenek kölcsön! Gondolom van jogi biztositásotok igy szerintem elég ha csak megemlititek az ügyvédet. (Blöffölni is lehet. Mondjátok hogy van ilyen, akkor is nincs. Nem fog egy per rizikójába belemenni!)Juditka írta: Több mint 4 éve bérlünk egy kis lakást. Az idén nyáron felmondtuk, most letelt a 3 hónap felmondási idő. A héten fogják átvenni a lakást, de a hölgy azt mondta, hogy 2016-ban fogjuk visszakapni a kauciót! Hááááát egyszerűen nem jutok szóhoz! Hogy lehet ez?
Ui: az más tészta, hogy igy az átvételnél mindenbe bele fog kötni s akkor levonhatja renoválási költségként. Ezért ha rám hallgattok akkor kivárjátok a 2016-ot, de ez adja irásba! Nektek is kamatozik tehát nem bukta!
DCT