- Köszönetek: 20
Albérlet, lakhatás
- zitafi
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
DECOTEXT írta:
Kedves Zita, én szerzek neked Zalaváron 28-35 ezer forint körül szép nagy kertes házat + rezsi! Több más településen bármikor szerzek neked 50-60 ezer ft +rezsis lakást csak szólj! Ennyit az átlagos statisztikádról! Ugyankkor a BRD-ben 430 euróért a legtöbb városban meg sem mutatják a lakásokat, házról ne is beszéljünk! Akkor most mi van? Persze a keleti részen biztosan van sok olcsóbb bérlemény de hát ahoz meg gyomor kell..... Mecklenburg-Vorpommern-ben nagyon olcsó minden mert a munkanálküliség közel 30%-os, de próbálkozz pl. a bayoroknál hasonló olcsóságú bérleménnyel! A legtöbb helyen kinevetnek!zitafi írta: Igen, a lakbér meg a rezsi drágább. Sokkal drágább itt. De viszonyítsátok már légyszi a fizetésekhez!!! Most direkt utánanéztem neten a lakbéreknek. A mi régiónkban Magyarországon 90e és 140e Ft bérleti díj között vannak a 3szobás lakások. (na ja, nem Pest) Németben mi rezsi nélkül 430Eu-t fizetünk egy kb ugyanakkora lakásra, ugyanolyan paraméterekkel(tégla, szigetelt stb). Akkor most mi van???? Vesd össze az átlagfizetésekkel.
S a magyar "alacsony" bérekhez csak annyit, hogy az ország 2/3-a feketén dolgozik a minimálbére mellé + ehez jönnek a támogatások! No, akkor most hasonlitsd össze a jövedelmeket és a megélhetést!
Zalavár???? Most komolyan??? Egy alig 1000 fős településről beszélünk?
Én 30-40ezres városokat néztem, nem tanyákat
Nyugaton lakunk 430+rezsiért. Baden Württenberg. Heidelbergtől kb 10km, kisváros. Szerencsére meg is mutatták, meg is kaptuk a lakást.
A magyar viszonyokról többet nem vitázok, téged úgysem lehet meggyőzni a rossz helyzetről.
További szép napot!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Te úgy beszéltél Mo.-ról, hogy ott minden drága! Én kapásból egy csomó dolggal megcáfoltalak! Itt a BRD-ben is lakhatsz München központjában, 2500 euró/hó +rezsiért és lakhatsz 180 euróért pl. egy Zipke nevű, mecklneburgi kis faluban, ráadásul házban, kerttel! Arra akrtam felhíni a szives figyelmedet, hogy messze nem lehet általánosítani, ahogy ezt teszed! S azért mert Te nem tudtál Mo.-on jól megélni, még sok millióan ezt teszik!zitafi írta: Zalavár? Most komolyan? Egy alig 1000 fős településről beszélünk?
Én 30-40ezres városokat néztem, nem tanyákat
DCT
- krisztike708
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
- Gergoo
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
krisztike708 írta: Szia!Mi a párommal Neumarkt Sankt Veit-ben lakunk.Én helyben dolgozok,a párom most fog elhelyezkedni Pfarrkirchen-ben.Ismerősöknél lakunk,de egyre kínosabb.Ha tudsz nekünk segiteni olcsó lakás ügyben vagy van ötleted,azt megkösszönnénk!Sajnos a nyelvet nem beszéljük és a telefonos ügyintézéshez,ill személyes találkozó(lakástulaj)segítség kellene.
Kedves Krisztike! Szólj a németül tudó ismerösödnek ahol
laktok, hogy segitsen! Biztos megteszi, mert az ö érdeke is....
Tipp: ne ragaszkodj a településhez ahol most vagytok úgy nagyobb az esély.
Nézelödjetek jó 100 km-es körben, ahonnan be tudtok járni a munkába!
DCT
- fever55
-
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
lenne pár kérdésem a rutinosabbak felé lakásbérlés-témában.
Pár hét múlva (január 14-én) kéne Münchenben kezdenem, kaptam egy állandó állást. Jelenleg (a lakáskeresés mellett) azon gondolkodom, hogy a lakásbérléssel együtt járó teendők hogyan épülnek egymásra.
Felvettem a kapcsolatot már pár helyi ingatlanossal, akik kérik a Mieterselbstauskunft formanyomtatványukban többek között a bankszámla-számot.
Ezt a folyamatot, ha jól látom, el lehet online is indítani, ám a folyamat lezárásaként majd személyesen be kell mennem egy bankba, ahol igazolom a személyazonosságomat, igaz? (És mindenképpen kell egy olyan - ideiglenes - postai cím, ahová a bank postázhat nekem papírokat - ezzel elvileg nem lesz gond.) Amíg ezek le nem zajlanak, nem lesz bankszámlaszámom - enélkül pedig Termin-t sem lehet megbeszélni az ingatlanossal, jól gondolom?
A lakásbérlés során sok helyen igénylik a SCHUFA-t is (tkp. egy adóslista megfelelője). Nekem ilyenem jelen pillanatban nincs, hiszen nem dolgoztam még Németországban, nincs számlatörténetem sem. A kérdés, hogy ennek ellenére kell ilyet kérvényeznem? (Csak hogy legyen egy azonosítóm, vagy bármi ilyen okból
Van még esetleg olyan papír, amit itthonról érkező új munkavállalónak az ingatlanos felé kötelezően produkálnia kell?
Köszönöm a válaszokat!