- Köszönetek: 1145
€7,80 bruttó órabér lehúzás
- Gergoo
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Working on it
Nos, lehetséges. Ám megmondom őszintén ezt a közvélemény felmérést néhány nagyon elvarázsolt illető ihlette. Remélhetőleg hozzászólnak majd a topikhoz bár kétlem. Na, most iyen árnyalatokat nem is ismernek szerintem, ezért a két opciós felmérés. Valami korrekt vagy lehúzás. Ennyire futja. Szóval gondoltam megnézzük a reakciókat.mozgatomi írta: Egyébként én a helyedben több alternatívát kínáltam volna fel,mert a lehúzás és a korrekt órabér túl távoli egymástól.
Én még 2 lehetőséget írtam volna.Pl.:elfogadható-meggondolandó vagy lehetne rosszabb-tűrhető(nem olyan rossz).
Visszatérve a müncheni melóhoz. Azért ragaszkodnék az órabérhez mert az egyértelmű. Szépen fel lehet optikailag tuningolni pl. egy álláshirdetésben a havi bért de pl. Németország egyik, ha nem legdrágább városában biztos, hogy megtévesztő az eredmény.
Tehát kérdés nem az, hogy a német állampolgár min nevet vagy, hogy a legdrágább városban magánéletet nélkülözve több műszakban 60-70 centtel többet adnak esetleg az általam említettnél hanem az lenne, hogy szembesítsen valaki azzal (pl. egy álláskereső oldal találati oldalának linkjével, hogy mondjuk nem Münchenben :laugh: szórják a szalagmunkásoknak a 15-20 eurókat) Valami ilyesmire gondoltam.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- zolipapa65aa
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 11
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
infóval szolgálni, mert elég régen élek Németországban.
Még 2 német állam volt....
Szerintem a 7,80 € egyáltalán nem "lenyúlás"! Először is ezért a bérért vagy szakma nélküli valaki, (betanitott munkás) vagy legfeljebb szakmunkás (pl. épitkezésen, vendéglátásban, stb.) Az sem mindegy, hogy milyen és mekkora a cég. S nagyon sokan elfelejtik, hogy az NSZK-ban nincs minimálbérezegetés csak egy két kiemelt szakmákban, mint pl. az építőipar. A német politika és a német cégek is jogosan kardoskodnak a törvényes minimálbér ellen (mint ami itthon is van) mert láthatjuk mit eredményezett Magyarországon!
Az NSZK-ban szinte kivétel nélkül annyi a fizetésed amennyiért eladod magad! Ha valakinek kevés a 7,80 akkor keressen más munkahelyet, ahol többet fizetnek. Képzetlen munkavégző azonban csak óriási mázlival kaphat többet, s a szakmunkások sem keresnek jobban, pláne nem kis cégeknél!! Egy BMW-nél vagy egy BASF-nél egy lakatos viszont akár háromszor is kereshet annyit, mint ugyan olyan melóért egy kisvállalkozásban valahol vidéken! Minden tőlünk függ, hogy mit és mennyiért vállalunk el!
(Így kellene itthon is, csak hát itthon sok a balek!)
S még egy: ugyan azért a munkáért, ugyan annál a cégnél is kaphatnak a dolgozók különböző bért. Minden tárgyalás kérdése a felvételkor! Sok esetben nem a végzettség hanem a rátermettség és szakmai tudás (bizonyitás a próba idő alatt) ami számít.
DCT
- dizel
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 28
Az a par szakma minimalberezese meg itt talalhato. Van azert rajta 6.5 oraber is.
www.destatis.de/jetspeed/portal/cms/Site...eId=renderPrint.psml
- Eva10
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
Szerintem sem lehuzas. De azt is szamitasba kell venni,hogy itt - a keleti reszen - olcsobb az elet.
Mindenesetre az en eddigi tapasztalatom az, hogy ha magyar munkaeröt keresek, akkor bizony ezert az oraberert nem jön el - nyelvtudas nelkül!
Es miert fizessek valakinek, akit kevesbe tudok hasznalni, mint a nemet munkaeröt - többet, mint a nemetnek.
A masik problema volt,hogy minijobot hirdettem, es az elejen megfelelt volna, kesöbb mar nem (nem tudom, mi törtent közben). Valamint nem gondoltam,hogy lakhatast kellene biztositanom, ezt a nemet sem keri. Igy aztan maradtam a nemet munkaerönel.
szia:
Eva
- Gergoo
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Working on it
- Köszönetek: 1145
A nyelvtudás fontos tényező tudom de valójában nem is érdekes ebben a kérdésben mint az sem, hogy valaki mekkora szaki vagy mi mindent tud 60-70 évesen amit a fiatalok nem tudhatnak. Valaki akivel beszélgettem erről, egy perc alatt kiszámolta, hogy a legjobb esetben marad neki tisztán havonta ennél az órabérnél, szállást a s.gge alá téve 800 eurója. Na, ez már lehúzás volt. :ohmy: Amikor felhívtam a figyelmét, hogy az egyházi adót, biztosítást nem is számolta akkor pedig közölte, hogy látod, tiszta lehúzás.Eva10 írta: Szia Gergoo,
Szerintem sem lehuzas. De azt is szamitasba kell venni,hogy itt - a keleti reszen - olcsobb az elet.
Mindenesetre az en eddigi tapasztalatom az, hogy ha magyar munkaeröt keresek, akkor bizony ezert az oraberert nem jön el - nyelvtudas nelkül!
Értetlenül állok a dolog előtt mert egyrészt többen hasonlóan minősítették ezt az órabért ugyanakkor mást sem hallok mint, hogy mennyire nincs lehetőség Magyarországon. A legnyomósabb érv, hogy láttam már egy-két álláshirdetést :laugh: és betanított munkáért jó ha 8 euró van manapság, szállás nélkül!
Továbbra is meggyőződésem, hogy egyesek nagyon el vannak tévedve, persze nem veszik a lapot, hogy itt is kifejtsék elméletüket, számításaikat pedig de jó lenne ha mindenki láthatná.
Szóval, várjuk a "Lehúzás" opciót megjelölt felhasználók hozzászólását.