- Köszönetek: 0
Autóvásárlás
- Eva10
- Újonc fórumozó
-
En is utalom a nagy kocsikat. Nekem kenyelmetlen is.
Nekem is Cliom, C3-om es hasonlo meretü autoim voltak. Mindig meg voltam velük elegedve.
Most van egy A3-om. Nem ertek hozza, ez is törik?
Nekem nagyon tetszik, de a töresmutatokat nem ismerem.
szia:
Eva
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- nagyberci
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 25
Meg csak annyit, ha Gergoo megengedi, mivel en 9 evet dolgoztam a Renault markakepviseletnel, 2004 ota mindegyik szemelyauto modellje maximalis pontszamot ert el a toresteszten, ugyhogy ugyanabban a kategoriaban mas marka sem biztonsagosabb a Renaultnal. Persze a nagy auto nehezebben torik mint a kisebb, de ott van a Renault Latitude - az mar eleg nagy kategoria.
Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!
- DECOTEXT
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Minden kocsi törik, a kérdés, hogy milyen a crashnél a végeredmény. Lady Di egy páncélozott, szuper merciben halt meg, pedig hátul ült, de öv nélkül.... Ez tehát sok mindentől függ! Az A3-as azonban lényegesen jobb biztonsági elemekkel s aktiv védelemmel van ellátva mint a legtöbb hasonló nagyságú kocsi.. Én meg soha nem szerettem a kis kocsikat, mert gyakran járok hosszútávon, s a fogyasztása jobb, mint a kis autóké. Ez persze ellentmondásnak tünik, de: a toyotánk (Avesis 177 lóerő dizel, kombi) 2275 ccm és 6,5-7,5 liter kér. Ha hajtom 8-at. Van egy 0,8 literes (!) kis chevrolet matizunk is, az meg 6 litert eszik! 1/3-nyi a motorja és mégis zabál.(Enek 2-3 literrel kéne mennie) Most ha az összsúlyt, a benne ülő 4-5 személyt és a kényelmet, csomagokat, valamint a biztosnágot veszed alapul akkor ilyen kis kocsiba bele sem szabadn ülni!Eva10 írta: En is utalom a nagy kocsikat. Nekem kenyelmetlen is.
Nekem is Cliom, C3-om es hasonlo meretü autoim voltak. Mindig meg voltam velük elegedve.
Most van egy A3-om. Nem ertek hozza, ez is törik? Nekem nagyon tetszik, de a töresmutatokat nem ismerem.szia:Eva
Az meg messze nem mindegy, különösen otthon a főutakon, hogy mennyi ideig tart egy egy előzés. Kis, gyenge kocsinál ez akár életveszélyes is lehet, vagy zötyögsz egy teherautó után hosszú kilómétereket. Tehát a nagy és gyors, -erős- kocsi nem a flancra vagy a száguldozásra való, hanem a biztosnásgos és dinamikus vezetést szolgálja! 230-al itt a BRD-ben is nagyon kevés helyen tudsz menni, még akkor is ha szabad....
Ezért kéne mindenkinek ilyenekre fogyelni az autóvásárlásnál. Sokan a szint, a formát, és hangját nézik, ami tök mindegy. Fontos a gumi, a kormánymű, a fékek, a biztonság és a gyorsulása (Nm). Egy Golf GTI-nél 350 Nm (nyomaték: newtonmeter) A toyotánkál 400 Nm.....Tehát az adott körülményeknél a gyorsulás és nem a végsebesség a lényeges! Kis kocsi, az a közutakon, mindeg hártányosabb helyzetben van, az egyetlen előnye hogy kevesebb adó és a biztositás, de én 30%-on vagyok, s ez lejjebb már nem megy!
DCT
- trosztg12345
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 78
Minden Renault-t kedvelő nevében tiltakozom !!!!
A töréstesztekről meg annyi a véleményem, hogy inkább nem akarom tudni melyik autó milyen baleset közben és után...
Olcsó autó drága lesz? Ha elromlik, akkor lehet. Aki azt mondja, hogy a nagyobb autó nem romlik el, (vagy a Merci, Audi stb.) az nem ért az autókhoz
- kisne
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
- Köszönetek: 143
Ezért irtam 10 éves Renault twingom volt arra az eg világon semmit nem kőltőttem a benzinen kivül. Imádtam.
Ugy tudom most pontosan melyik éveben is de talán két éve , de utánna kell nézni Renault lett az éves tőrésteszten az első.
Szerintem is mindegy hogy nagy vagy kicsi ahogy nézem a Megánomat lehet,hogy olyan felszereltsége nincs a nagy autonak ahogy enyémben el van látva :blush: :silly:
Amugy meg nem érdekel ki, mit mond én beleszerettem , és kész, szerintem a trabi is szuper kocsi volt a maga idejében, és nem volt vele baj. Ha meg baleset van az sok mindentől függ nem az auto nagyságátol csak :sick:
Amugy az enyém 5,5 -őt fogyasztott átlagban diesel
Aztán majd később nyilatkozom, most előszőr szerviz, átnézés a héten.( lehet ,hogy csak fél motor van meg) :blush: :woohoo:
Üdv.terézia
- DECOTEXT
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ilyet senki nem mondott, de nézd meg a baleseti statisztikákat, hogy melyik autóban haltak meg többen! Szerintem is addig mindegy, hogy mivel járunk, amig nincs baj..... de mi van ha?!trosztg12345 írta: Aki azt mondja, hogy a nagyobb autó nem romlik el, (vagy a Merci, Audi stb.) az nem ért az autókhoz.)
És miért fogyaszt a 1,4-es Megane 7,5 litert? Hármasban jársz az autópályán?
Nekem ez abszolult nem mindegy és pontosan erről beszéltem!!
DCT