Cégalapítás és könyvelés Apróhirdetés Németország Társkereső Kötelező biztosítás Németország Hitel Biztosítás Németországban Németországi bankszámla Németországi álláshirdetések

Német betegbiztosítás

• DECOTEXT
  • Nem elérhető
  • Platina fokozatú fórumozó
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 8 hónapja #22673 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

niki81 írta: KeNa és ha itthon nekem mind 2 gyermekem tartósan beteg, nagyon enyhe asthmásak. rájuk van valami plusz támogatás?

Mirföl lenne? Ez nem közügy!

DCT

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 7 hónapja #23535 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Kedves Mindenki,

Van valakinek tapasztalata nemet betegbiztositas megszuntetesevel kapcsolatban? Jelenleg a Techniker-nel vagyok biztositva mint alkalmazott (egyedulallo, gyerek nelkul), de azt tervezem hogy felmondok es elhagyom Nemetorszagot atmenetileg; kb. tavasszal jonnek vissza, tehat nem lenne szuksegem biztositasra legalabb 5-6 honapig mivel nem lennek itt.

Gondolom legegyszerubb lenne felhivni a biztositot es megkerdezni, de meg nem dontottem el hogy tenyleg fel akarok-e mondani es parazok hogy esetleg ertesitik a munkaltatomat ha ilyeneket kerdezek (bar ez gondolom nem valoszinu).

Elore is koszonok minden hasznos infot, tapasztalatot!

• DECOTEXT
  • Nem elérhető
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 7 hónapja #23543 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Kanga írta: Kedves Mindenki,Van valakinek tapasztalata nemet betegbiztositas megszuntetesevel kapcsolatban? Jelenleg a Techniker-nel vagyok biztositva mint alkalmazott (egyedulallo, gyerek nelkul), de azt tervezem hogy felmondok es elhagyom Nemetorszagot atmenetileg; kb. tavasszal jonnek vissza, tehat nem lenne szuksegem biztositasra legalabb 5-6 honapig mivel nem lennek itt.
Gondolom legegyszerubb lenne felhivni a biztositot es megkerdezni, de meg nem dontottem el hogy tenyleg fel akarok-e mondani es parazok hogy esetleg ertesitik a munkaltatomat ha ilyeneket kerdezek (bar ez gondolom nem valoszinu). Elore is koszonok minden hasznos infot, tapasztalatot!

Bemész, és közlöd, hogy X naptól kezdve külföldre távozol és szüntessék meg a biztositást. Ez megy! Amit nem tudok, hogy lehet hogy van "szüneteltetési" opciójuk is. Ezt tehát személyesen intézd náluk. (El tudom képzelni, hogy van ilyen, s igy neked könnyebb lesz visszajelentkezned, mert csak aktiválják újból ha visszjöttél!)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga, bariba

Több
13 éve 7 hónapja #23577 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Nagyon koszonom a valaszt, Decotext! Tehat nem kell nekik minimum pl. egy (vagy tobb) honappal elore jelezni ha meg akarom szuntetni, vagy szuneteltetni, a biztositast?

Több
13 éve 7 hónapja #23661 Írta: nagytotya
nagytotya válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia Kanga!

Nekem haza kellett jönnöm és mivel nem tudtam, mikor megyek vissza, fel kellett mondanom. Én ugyan az AOK-nál voltam akkor is, de nem kellett semmit szólni nekik, mert automatikusan az OEP jelezte feléjük, hogy otthon folytatódik a biztosított státuszom. Pár héttel az otthoni bejelentkezés után küldött az AOK egy levelet, hogy már nem érvényes a kártyám és legyek kedves a mellékelt borítékban visszaküldeni, mert a partnercégük környezetkímélő módszerrel majd megsemmisíti :) . Gondolom, ez működik a Technikernél is.

Üdv!

Nagytotya
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga

Több
13 éve 7 hónapja #24007 Írta: markooo
markooo válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Sziasztok!
Elég sokat visszaolvastam, de nem találom a nekem megfelelőt!
Azt szeretném megtudni, hogy a párom és a 2 éves fiam jönnek ki utánam. Én kint dolgozom német cégnél, van is biztosításom az AOK-nál, Ha ők kijönnek akkor elméletileg biztosítottak lesznek én általam, ehhez házasnak kell lennünk, vagy elég az élettársi viszony? Természetesen be lesznek jelentve ide erre a címre ahol lakom.
Még annyit hogy jelenleg 156€-t vonnak, ez több lesz ha itt vannak és ha igen akkor mennyivel kb.?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Az oldal motorja a Kunena fórum

© 2009-2026 Irány Németország!