- Köszönetek: 383
Német betegbiztosítás
- prosperus
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Ha ez igy megy tovabb, ra kell szoknom az Zwack (vacak)-ra, mert
vasbol vannak az idegeid
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
prosperus írta: Szerintem most itt valaki ,valakit hülyenek nez
Ha ez igy megy tovabb, ra kell szoknom az Zwack (vacak)-ra, mert
vasbol vannak az idegeid :
Hát, lehet, de én meg úgy vagyok vele, hogy leirom 1000x is, hogy a fogyatékosok is megértsék! Tudod, ha csak egy álomkeresö meggondolja a dolgot, már megérte!
DCT
- Szabinaaa
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
A segitségeteket szeretném kérni.A barátom németországban dolgozik már fél éve.Pár hete én is kiköltöztem hozzá.Szeretnék itt kint dolgozni azonban betegbiztositásom nincs,Ahoz,hogy munkát vállaljak kell a biztositás,amit ha megkötök akkor már állami biztositóhoz nem kerülhetek be(ha jól tudom) azonban ha feleségül vesz,akkor bevehet az ö biztositásába ?
Olvastam,hogy az AOK és a DKV az ami sokatoknak van,az 500eurot soknak találom,de fizetni sem szeretnék X%-ot a gyógyszereimre vagy az ellátásomra :S
Köszönöm a válaszokat !
- Grungut
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 2
Az egész család az AOK-nál van, viszont márciusban megszűnik a Teilzeitjobom, magunk kell ezután a biztosítást fizetni. A páromnak sajnos csak mimijobja van és Integrationskursra jár, más nem is menne neki.
A kérdésem az, ha később lesz neki egy bejelentett állása, akkor újra biztosítottak vagyunk? Mármint nem mi magunk fogjuk fizetni? Ugye havonta folyószámláról fogják vonni?
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Olvass itt vissza. Sokszor leirtuk már! Csak röviden. Ha férjnél vagy, akkor a férjed után biztositva leszel, amig nem dolgozol. Ha munkát vállalsz akkor (is) százalékosan fogsz betegbiztositást fizetni (s nem 500 eurót), mert ez is járulék mint, pl. az.adó. A dolog forditva van. Csak akkor köthetsz magán betegbiztositást, ha havonta van legalább 4350 € kereseted, (2013 évi > 52.200,00 € havi > 4.350,00 €) különben csak állami biztositónál lehetsz! ( INFO ) S ne eröltessd az AOK-t. Nézzetek körül sok jóbb biztositó van:Szabinaaa írta: SziA segitségeteket szeretném kérni.A barátom németországban dolgozik már fél éve.Pár hete én is kiköltöztem hozzá.Szeretnék itt kint dolgozni azonban betegbiztositásom nincs,Ahoz,hogy munkát vállaljak kell a biztositás, amit ha megkötök akkor már állami biztositóhoz nem kerülhetek be (ha jól tudom) azonban ha feleségül vesz,akkor bevehet az ö biztositásába ? Olvastam, hogy az AOK és a DKV az ami sokatoknak van,az 500eurot soknak találom,de fizetni sem szeretnék X%-ot a gyógyszereimre vagy az ellátásomra !
Állami biztositók listája.
Magán biztositók listája.
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 604
(forras: OEP)
A külföldön létrejött biztosítás bejelentése
2009. január 1-jétől az uniós rendelet vagy a Magyarország által kötött nemzetközi egyezmény
hatálya alá tartozó személy, valamint az a TAJ-jal rendelkező azon magyar állampolgár, akire a
biztosítás nem terjed ki, köteles a külföldön, illetve a nemzetközi szervezet szociális biztonsági
rendszerében létrejött biztosítását és annak megszűnését 15 napon belül – szóban, vagy az erre
szolgáló nyomtatványon vagy elektronikus űrlapon – bejelenteni a kormányhivatal
egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervéhez.
Az a személy, aki ezt a bejelentési kötelezettséget nem vagy késedelmesen teljesíti, illetőleg annak
nem az előírt módon tesz eleget 10 ezertől 100 ezer forintig terjedő összegű, az elkövetett mulasztással
arányos mulasztási bírság fizetésére kötelezhető. A bírságot kiszabó végzés ellen lehet fellebbezni.
-Bejelentesi kotelezettseg van 2009.Apr. 1-tol. Aki ezelott letesitett EU-ban egeszsegbiztositasi jogviszonyt annak is be kellett mar jelentenie az OEP fele (bar az nem vilagos, hogy mi van azokkal akik az EU csatlakozas elott mentek ki), hogy miert nem fizet Mo.-on TB-t, legalabb a minimumot.
-A jo hir, hogy par eve a TB befizetes elmaradasa ado befizetes elmaradasanak minosul es a NAV foglalkozik vele, adobehajtas cimen. Termeszetesen ezeket az ugyeket tobb eves kesesekkel kezelik, nem mindig bukik ki nyilvan.
-Bejelenteni 5 perc, aki kulfoldre jon annak LEGYEN MAR HOZZAFERESE A MAGYARORSZAG.HU-hoz! Aki nem teszi meg az szamoljon a buntivel, min 3 nap utazas, ugyintezes koltsege, es nemi kamatok.
-Emellet partunk es kurmanyunk tervezte bevezetni kb. fel eve, nem tudom mi hir azota, hogy aki nem jelenti be tavozasat a magyar TB rendszerbol, attol fuggetlenul, hogy EUn belul fizet mashol. A magyar minimum TB bevasalhato, buntikkel kamatokkal.
- A kerdezo meg elkovetett egy hibat. Ferje utan Nemetorszagban azonnal eü-biztositasa jogviszonya lett volna, nem kellett volna 2 evig huznia. Az EUn beluli kettos jarulekfizetes tiltas miatt, meg az AOK meg nyilvan keri a biztosi multat. (HA a jogviszony munkaviszonybol szarmazna es nem a ferj altal, akkor nem kerdeznenek ennyit, ott ugyanis egyertelmu helyzet van.) MIvel Mo.-on az a faramuci helyzet, hogy a TB elmaradas ill TB fizetes munkaviszony nelkul, adozasi kerdes lett a konnyebb bevasalhatosag erdekeben. Ezert jarnod kell a kanosszat a hivatalok kozott. pech..