- Köszönetek: 464
Gépjármű honosítás
- gejza
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
Joey01 írta: Javítás: 88 euró volt a műszaki, nem 118.
Nem kaptam meg a matricát, kifizettem, meg is kaptam a papírokat, de van egy kiegészítő papírom ezzel a szöveggel:
" Sehr geehrter Kunde, an Ihrem Fahrzeug wurden erhebliche Mängel festgestellt. Eine Wiedervorführung innerhalb eines Monats (bis zum 18.03.2014) ist erforderlich."
Reménykedem azért benne, hogy elég bemutatnom, mert tényleg rendes volt a vizsgáztató és több lehetőséget megpróbált, hogy ne legyen a méret gond. Nem készül róla fénykép meg semmi, így bízom benne hogy nem kell felrakatnom, mert az elég sok euró amit az ablakon dobhatok ki....
Hááát, készülj fel a rosszabbik esetre. Ez Nachuntersuchung-ot jelent (tizenegynéhány euró lesz még) és nem arról van szó, hogy van-e olyan gumid, ami jó az autóhoz, hanem annak is kell rajta lennie!!! Képzeld el: elkopott a fékbetéted, de van otthon új. :hyper: Az biza' igen kevés, azt be kell szereltetni ahhoz, hogy átmenj a vizsgán!!!
Szóval nem akarok pesszimista lenni, de az átszerelést nem úszod meg. (Úgysem lesz itt már tél
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Joey01
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 21
- gejza
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
Joey01 írta: Akkor jól megszívom. 42 euró át és 42 euró vissza rakni, mert nem külön felnin van a gumi. ............ 2. éve ez van rajta és nem éreztem azt, hogy más lenne az autó viselkedése emiatt. .....
Gondoltam, hogy nem felnin van, mert akkor gondolom nem is jajgattál volna :laugh: . Azt meg persze, hogy nem érzed, hogy máshogy viselkedne, nem is erröl van szó. Minden autótípushoz meg van határozva a gyártó (!!) által, hogy milyen méretü gumik szerelhetök rá. Többek között befolyásolhatja a "rossz" méret a motorelektronika müködését, mást mutathat a kilométeróra, stb. Otthon tapasztalatból tudom, hogy még mindig "szemmértékkel" választ sok gumis/szerelö méretet azzal a mottóval, hogy ami a felnire rámegy, az jó is :hyper: . Ezt még csak teézi, ha a felnit is így választják. Emlékezz vissza a kifordított felnis, rally-ladák világára... Itt az a helyzet, hogy a jármü alapágon csak a gyárilag jóváhagyott felni-gumi kombinációkkal üzemelhet, ha ettöl el akarsz térni lehetséges egyedi jóváhagyást ("Einzelabnahme") csináltatni rá a TÜV-nél, de annak olyan a költsége, hogy baromira nem éri meg. Szóval húzd a téli gumikat a magyar kereskedö fejére, és vegyél inkább (akár használt) megfelelö méretüt, mert minden más megoldás elöbb-utóbb szív@s lesz. Azért kíváncsi vagyok, mit szól holnap a mester a rendhagyó ötletedre....
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- Joey01
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kiállított egy nachuntersuchos papírt, ahogy mondtad, 13 euró lett volna, de átírta az összeget 3 euróra, így ennyivel megúsztam. Kicsit azért bosszant, hogy le kellett cseréltetnem, de ha ez az ára... ám legyen. Nem éri meg az a 42 euró azt a stresszt. Most már csak megvárom míg ideér otthonról a többi papír, közben online megkötöm a biztosítást és ha minden jól megy, jövő héten irány a Zulassungsstelle. Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gejza
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
Joey01 írta: .......Amúgy plecsnit nem kaptam, rá is kérdeztem és mondta, hogy majd a Zulassungs-ban megkapom az új rendszámmal. A papíron rajta van meddig érvényes a hu/au és ennyi.
Ugye, ugye ...
Innentöl már sima ügy (föleg ha nem dízel a gép) !!!
- Joey01
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-