- Köszönetek: 0
Felsőfokú végzettség és diploma
- eve
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
A könyvelős témához kapcsolódóan lenne nekem is kérdésem!
Itthon mérlegképes könyvelőként végeztem. Ezzel a végzettséggel kint, mint adatrögzítő, adminisztrátor el tudok helyezkedni, Vagy ezzel a végzettséggel mit tudok kezdeni, Tudom, hogy könyvelni nem, csak egyéb irodai tevékenységre gondolok.
Előre is köszönöm: Eve
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Eve! Semmilyen lehetöséged nincs. A szakmát gyakorlatilag újra kell(ene) tanulnod de ehez folyékony német nyelvtudás kell(ene).eve írta: SziasztokA könyvelős témához kapcsolódóan lenne nekem is kérdésem!
Itthon mérlegképes könyvelőként végeztem. Ezzel a végzettséggel kint, mint adatrögzítő, adminisztrátor el tudok helyezkedni, Vagy ezzel a végzettséggel mit tudok kezdeni, Tudom, hogy könyvelni nem, csak egyéb irodai tevékenységre gondolok.Előre is köszönöm: Eve
Nekem is lenne egy kérdésem: mi az az "adatrögzitö adminisztrator"? Gépirónö? Hát ha az, ezt felejtsd el mert anyanyelvi szintü némettel sem lenne munkahelyed. Ma már egy irodai dolgozónak eleve kell tudnia az office-el vagy már hasonló cuccal bánni! (Lányom diplomás szociológusként dolgozik a Mikrosofnál. 4 nyelven ir, olvas, beszél és saját költségén elment egy gyors és gépirói tanfolyamra, ( steno ) mert kellett neki a szakmája mellett) Ez tehát ma már nem szakma, ez egy szükséges tudás!
Vagy valamit most félreértettem? :whistle: :S
DCT
- Maya
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
azt itt nem Bürokauffrau-nak nevezik?
Én sem tudom hogy kompatibilis-e a magyar adminisztrátor vagy régebbi nevén titkárnő megnevezéssel :huh:
Perfekt német nyelvtudással lehet még esetleg esélye, ha bevállal pár hét/hónap praktikumot
De az biztos, hogy fel kel kötnie a gatyát a nyelvtan területén!
Az én tippem hozzá! :
Én felsőfokú nyelvtudás nélkül ilyenre meg se próbálnék jelentkezni!!!!
- Maya
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
Link
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
- Köszönetek: 204
Nem. A "mérlegképes könyvelő" = Bilanzbuchhalter/inMaya írta: Deco,
azt itt nem Bürokauffrau-nak nevezik?
Az IHK-nál lehet vizsgázni belöle:
- Maya
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
tisztában vagyok a Bilanzbuchalter/in szó magyar és német jelentésével.Gazdasági végzettség szükséges hozzá. Szakosodott változata a Steuerberater. Szerinten nem egyről beszélünk.
Az irodai alkalmazott az egy jóval alacsonyabb/másabb kategóriának felel meg, érthetünk rajta adminisztrátort, adatrögzítőt. De semmiképpen se egy és ugyanaz!
Javítsatok ki, ha rosszul gondolom!