Cégalapítás és könyvelés Apróhirdetés Németország Társkereső Kötelező biztosítás Németország Hitel Biztosítás Németországban Németországi bankszámla Németországi álláshirdetések

Beiskolázás

Több
14 éve 5 hónapja #9094 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Bármelyik nyelvet is tanulja meg az csak jó. (Meg fogsz lepödni, hogy itt menyire keresik most az oroszt.) Tök mindegy az akcentus a fontos, hogy beszélni tudjon! Én csak azért irtam a yenki angolról, mert ha van választás akkor nem az USA a legjobb. Persze ebben én elfogult is vagyok, mert idegem van az USA politikától.
A vallásos csoportokkal vigyázzatok! Nagy veszély a Scentologia** és a Jehova Tanui pl az "Örtorony" (Wachturm) kiadásokkal.
**Fiatalokat is hamar bekebeleznek s bizony még hirességek is megbotlanak: John Travolta, Tom Cruse.[/quote]

Nos, köszönöm a figyelmeztetést, de nem kell attól tartanunk, hogy gyermekünket megcsapja a vallásosság szele, vagy netán bármely egyházhoz csatlakozna, csak reggel nem volt időm megkeresni a neten az egyház nevét. De mostanra megtaláltam, szóval az amerikai gyerekek evangelisták. De a vallás ebben a táborban nem kötelező, tehát míg a vallásosak - legyen akár magyar, akár amerikai - együtt imádkoznak, addig a nem vallásos gyerekek kint fociznak. Ezért nem gondolom, hogy gáz lenne vele e téren a későbbiekben, ráadásul folyamatosan oktattuk ilyen szempontból a korának megfelelően, tehát fiatal kora ellenére meglepően tájékozott a világban lévő dolgok tekintetében. ( Egyke gyerek lett a lányunk elköltözésével, hát fullos csomagot kap :) )

Ha már a politikát szóba hoztad, én meg a magyartól van sík ideg, a sok hazugságtól, melyet mézesmázos köntösbe próbálnak meg a nép kommunikálni. Főként azt a stílust nem bírom, ahogy a nyilvánvaló hazugságot, a legképtelenebb dolgot megmagyarázzák. Már nem is nézek TV-t, mert csak felbosszantom magam rajta.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 5 hónapja - 14 éve 5 hónapja #9097 Írta: Szilvi

htimea írta: Jó reggelt Szilvi,

mi is azt mondtuk neki, hogy ez van, ezt kell szeretni. Persze nem egészen, átbeszéltük, hogy kinek mi lesz most a dolga ebben a helyzetben. Az én fiam nagyon itt akar maradni, ennek az is az oka, hogy mi két év után követtük a páromat. Ez nagyon nem jó, minden családosnak azt üzenem, együtt próbáljanak jönni, nagyon kell, hogy itt kint egymást segítsék.
A lakást csak a férjem bérelte, ő van a szerződésen, mi csupán bejelentkeztünk a lakcímre.
Velem úgy sem tudnának még mit kezdeni, jelenleg "csak" adócsökkentő tétel és családi lóti-futi vagyok. :laugh:
Nyelvtanulás:
Az csak hab a tortán, hogy anyanyelvi tanárok vannak. Nem átképzett orosz szakosok. Elnézést a valóban kiváló otthoni nyelvtanároktól, a nővérem is az ő táborukat gyarapítja.
Menza:
2.20€ naponta - de erre van kedvezmény, nézz utána, most intézem, de csak ezt a várost tudom elmondani, nagyon finom gyros, spagetti, húsgombóc, palacsinta, különböző finom desszertek és annyi saláta amennyit megbír enni. :laugh:
Már én sem aggódom....
Amikor az első nap otthagytam a suliban, féltem nagyon, (Jesszusom, mi lesz itt, egy mukkot sem beszél németül?), aztán hazajött, hogy tök jó,meg fociztak, meg hasonlók.
Kérdeztem,hogy hogyan értetted meg magad. Mondta,hogy "Anya, ne aggódj!" :laugh:

Szép napot Neked Timi,

köszönöm a válaszaidat, minden nap "tanulok" valami újat, most a menza kedvezményt. A fiam már hónapok óta szeretne kint lenni, pedig mi még itthon vagyunk mindannyian, sőt talán 1-2 hónapos csúszással fogjuk a páromat követni, mert a cégemet le kell zárjam, s mivel a nagy bevételeink jövő év január-február hónapban realizálódnak, így ennél hamarabb semmiképpen nem tudok elindulni. Átbeszéltük már a dolgokat sok szempontból, de abban maradtunk, előre megy a párom, elhelyezkedik , majd én itthon mindent elintézek, lezárok, és a gyerekkel megyek utána. Sajnos jobb lenne, ha ők ketten kint lennének, talán könnyebben vészelné át a párom az első időszakot,ha én nem is, de legalább a fia ott lenne. Ezt a lehetőséget kizárta, de majd még átbeszéljük.

Az első naptól már nem tartok, mivel a fiam közölte : Jaj anya, majd mondom angolul. Ha meg angolul nem tudom, akkor majd kézzel-lábbal :).

De nem értem, ha Te intézel mindent, akkor ezek szerint jól beszélsz németül, de miért vagy "csak" adócsökkentő tétel?

Több
14 éve 5 hónapja #9105 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Szia Szilvi,
idézőjelben írtam a "csak" - ot.
Inkább egy háttér vagyok, aki nyomoz, kutat, intéz, megold és őrzi a család békéjét.
Amíg kialakulóban van a kinti életünk, ez így jó.
Persze alakítom a saját életemet is, például végre azzal szeretnék foglalkozni, ami valóban Flow - élményt okoz. És már alakul, vagyis az azért nem teljesen igaz, hogy nem keresek pénzt.:)

Több
14 éve 5 hónapja #9107 Írta: Szilvi

htimea írta: Szia Szilvi,
idézőjelben írtam a "csak" - ot.
Inkább egy háttér vagyok, aki nyomoz, kutat, intéz, megold és őrzi a család békéjét.
Amíg kialakulóban van a kinti életünk, ez így jó.
Persze alakítom a saját életemet is, például végre azzal szeretnék foglalkozni, ami valóban Flow - élményt okoz. És már alakul, vagyis az azért nem teljesen igaz, hogy nem keresek pénzt.:)

Szia Timi,

nem akartalak megbántani, ne haragudj, legközelebb pontosabban megfogalmazom a kérdésemet. Szóval a háttér az én szememben egyenrangú a munkában töltött idővel, néha még több is, és ennek valódi értékét nem a pénz adja meg. Ezért kérdeztem , hogy miért vagy ( azaz miért gondolod magad ) adócsökkentő tételnek.

Mi az, ami már alakul, vagy maga a Titok ;) ?

Több
14 éve 5 hónapja #9108 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Szilvi,
dehogy bántottál meg, úgy tűnik kevés smile-t szúrtam be. :laugh: :laugh:
Meglehetősen küzdök a német billentyűzettel, főleg, ha látom, hogy Gergoo retusál. :)
Az egy másik sztori, hogy hogyan találjunk magunkra, majd egy új topikban, esetleg. :)
Itt csak "Beiskolázunk". :laugh:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szilvi

Több
14 éve 5 hónapja - 14 éve 5 hónapja #9110 Írta: kalosigabica
kalosigabica válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Szia htimea!
A 33. vagy 34. oldalon kérdeztem Tőled egy pár dolgot mert úgy látom ami engem érdekel dolgok ban nagyon otthon mozogsz!Megnéznéd és ha van időd válaszolnál,még új vagyok az oldalon.
Köszönöm türelmed mert nagyon kezdő vagyok itt:gabica :)

Az oldal motorja a Kunena fórum

© 2009-2026 Irány Németország!