Ingatlanvásárlás

Több
9 éve 2 hónapja #38485 Írta: bervin
Ingatlanvásárlás téma létrehozva bervin által

Köszönöm a részletes választ,számomra hasznos volt.Válaszolva hogy miért akarunk ingatlant venni.Lehet hogy magyar betegség de nem akarok életem végéig más pénztárcáját tömni.Mi magyarországon 10évig laktunk albérletben,aztán vettünk egy házat,amit ott kellett hagyni. 2gyerekem van és meguntam már hogy nincs egy biztos pontjuk.A segítségetekkel mostmár tudjuk hogy érhetjük el hogy itt is legyen sajátunk.Mi is majdnem beleestünk abba a hibába hogy jó a kereset simán kapunk új autót hitelre.Aztán úgy döntöttünk hogy kp-ra is lehet kapni jó,megbízható autót,így inkább annál maradtunk.Amit az autó hitelre költenénk elrakjuk önerőnek.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 2 hónapja - 9 éve 2 hónapja #38489 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Ingatlanvásárlás

bervin írta: Lehet hogy magyar betegség de nem akarok életem végéig más pénztárcáját
tömni.Mi magyarországon 10 évig laktunk albérletben,aztán vettünk egy házat,amit ott kellett hagyni. .


Szerintem nem mások péztárcáját tömöd, hiszen ezért kapsz egy szolgáltatást, úgy hogy még javítanivalód sincs! Egy éttermeben sem mondod, hogy más zsebét tömöd, mert ettél a pénzedért! Ilyen elven nem lenne szabad repülni sem sehová, de még csak kocsit sem szabadna venned hiszen ezzel a BMW vagy a Toyota zsebét tömöd.....

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: vbela64

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #38495 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Ingatlanvásárlás

Azért te is tudod, hogy miről beszél... Én is inkább fizetek a saját ház törlesztésére 1000€-t, mint egy kisebb és szakadtabb bérlésére ugyanennyit. Nincs már ködös távolban a nyugdíjas kor, addigra a hitel kifut és "ingyen" lakok, viszont egy ezres bérleti díjat a nyugdíjból nem tudok kiszorítani. A rezsi így is úgy is ugyanannyi. Persze van még ezer pro és kontra érv és tényező, de azért nem ördögtől való ötlet a sajátra való törekvés. Nekem a mobilitás sem téma, mert ha a szakmámban itt nem találok melót, akkor máshol sem....Ha meg nyugdíjba megyek, legfeljebb eladom és irány a tenger..... Feltéve, ha egyáltalán el akarok menni. De attól,sem kell félnem, hogy ha otthon valami csoda történik addig és hazamennénk, akkor nem kapok az árából ott kétszer frankóbbat szinte bárhol az országban. Szóval csak óvatosan a mindenkire "kötelezően" vonatkozó tuti szabályokkal....

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: zsoltiabéka, evipul

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #38501 Írta: bervin
bervin válaszolt a következő témában: Ingatlanvásárlás

Hála istennek nekünk még van időnk a nyugdijas korig.Mindenki saját maga dönti el hogy albérletben akar megöregedni vagy sajátban.Elvileg ez egy fórum amiben olyan kérdéseket lehet feltenni amire nem igazán tudjuk a választ.A tapasztalatokat szívesen fogadom de a kiokatást nem. Lehet hogy vannak olyanok akik 1000€-t fizetnek albérletet vagy törlesztőt,mi nem.Ha egy kicsit számolunk akkor nem is kell sok hitelt felvenni.Nállunk 60.000€-ért lehet kapni házat vagy lakást,amiből kivonom az önerőt akkor már nem sok marad.És ezek az ingatlanok ugyan nem nagyok de lakható és egy 4fős családnak bőven elég.Ha kell újítani azt megcsináljuk magunk,szakmába vág.Úgyhogy inkább a vásárlást választjuk mint az albérletet.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
9 éve 2 hónapja - 9 éve 2 hónapja #38502 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Ingatlanvásárlás

gejza írta: Azért te is tudod, hogy miről beszél... Én is inkább fizetek a saját ház törlesztésére 1000€-t, mint egy kisebb és szakadtabb bérlésére ugyanennyit. Nincs már ködös távolban a nyugdíjas kor, addigra a hitel kifut és "ingyen" lakok, viszont egy ezres bérleti díjat a nyugdíjból nem tudok kiszorítani. A rezsi így is úgy is ugyanannyi. Persze van még ezer pro és kontra érv és tényező, de azért nem ördögtől való ötlet a sajátra való törekvés. Nekem a mobilitás sem téma, mert ha a szakmámban itt nem találok melót, akkor máshol sem....Ha meg nyugdíjba megyek, legfeljebb eladom és irány a tenger..... Feltéve, ha egyáltalán el akarok menni. De attól,sem kell félnem, hogy ha otthon valami csoda történik addig és hazamennénk, akkor nem kapok az árából ott kétszer frankóbbat szinte bárhol az országban. Szóval csak óvatosan a mindenkire "kötelezően" vonatkozó tuti szabályokkal....


Ezek az érvek csak akkor fogadhatók el, ha van elég bevételed havonta! Egy törlesztéssel ugyanis egy magántuljadon költsége nem szünik meg. Minden javitás a Te ziccered (bérlakásnál nem), Ha nálad a szakmad olyan, hogy mindig mindenhol (vagy sehol) akkor jó, de a legtöbben nem egyszer változtatnak céget.
Ilyenkor bukta van egy háznál vagy maradsz munknélküli, de akkor meg megint csak nem tudod majd fizetni! Tényleg!

Mi van ha Harz 4-re csúszol? Ezt is rágni kéne nem? Mekkor bukta lehet ez?
(A bérlakást fizetik) :chuckle:

Kétségtelen, ha valaki biztos abban, hogy nem fog költözni mert mondjuk a BMW-ben, vagy az Audinál dolgozik, akkor a vétel a nyeröl. Habár most ugyebár még az opelesek is megszivták..... Tehát kijelenthetjük, hogy csak az biztos, hogy semmi sem biztos! Igy egy bérlakásnál, nyeröbb vagy, még nyugdijasként is. Most nekünk 78 négyzetmeterünk van a nejemmel, 700 euronért ha nyugdijasok leszünk bérlünk, délen, falun egy kisebb valamit.........
S ha mégsem birjuk, van otthon egy kis, teherentes, mint a legtöbbnek! :chuckle:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #38522 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Ingatlanvásárlás

Bár tök felesleges ezen vitatkozni, de egy új lakás/ház javításaira valószínüleg nem fogok túl sokat költeni (annyit te is költesz az otthoni lakásod fenntartására, állagmegóvására, stb.)
Jut eszembe: otthon a házunkra évi 100.000. HUF ingatlanadót fizettünk (kb. 300 EUR ugyebár), itt meg most jött meg az elsö a mi nevünkre, azt hittem rosszul látok: írd és mondd 36,63 (azaz harminchat euró per év !!!) :bye:

Munkanélküli én is voltam már (átmenetileg), ha meg már a Hartz IV-re kerülne a sor, akkor úgyis mindegy (el is lehet azt a lakást adni hitellel is)... Természetesen (mint ahogy írtam is) nagyon gondosan ki kell számolni a megfelelö ráhagyással, hogy az adott jövedelemböl mire futja. És ugye mindig van B-terv.
És én nem egy cégre alapozok, hanem egy régió gazdasági erejére, de persze kell hozzá az, hogy 50 km-en belül megvan kb. 100 cég, ami potenciálisan munkahelyként szóba jöhet (pl. csak autóipar, pedig nem is abban "futok": Mercedes, Porsche, Bosch, de még az Audi/Neckarsulm sincs nagyon messze - hogy csak a gigacégeket említsem...) Mellesleg errefelé nem "romlik rád" az eladó ingatlan sem. Nyilván Mecklenburg-Vorpommern-ben nem lennék ilyen derülátó, ha azt kéne számolgatnom, hogy az ott eladandó ingatlanomból mire futja az ország más területén.

Egy szó, mint száz: úgy sem lehet élni és jövöt tervezni, hogy csakis a legrosszabb lehetséges eseményekre/körülményekre alapozzak. Akkor otthon is maradhattam volna.... :sick:

De hangsúlyozom: én nem próbálok senkit rábeszélni arra, hogy lakást vegyen, de nem is akarok senkit általában lebeszélni. Döntse el mindenki maga, hogy mi neki a jó, elemezze ki a rizikófaktorokat és tegyen saját belátása szerint. Ha a pro és kontra érvek összeírásánál, meg néhány helyi specialitás, tudnivaló számbavételénél tudtam segíteni, szerintem már az is hasznos.

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: zsoltiabéka

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!