Perso plus információkérés

  • abc
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 7 hónapja - 11 éve 7 hónapja #24723 Írta: abc
Perso plus információkérés téma létrehozva abc által

Sziasztok! Már kint dolgozom,ablakbeszerelő voltam,a Perso Plus által mentem ki,de olyan csalódás ért,hogy fantasztikus.Naponta 11-12-,és az fölött dolgoztunk,a cég álta a szállást,vagyis levonta,amit majd visszaigényelhetünk,ami 300 E volt amit aláírtunk,mire a fizetés jött,640 E lett.A túlórákat nem számolták el(8-10,25% 10-12 50% ez lemaradt.A napi pótlék(25 E) abból csak 20 lett.A bérszámfejtés alapján,több mint 2100 E volt a bérem,ebből a PostBankba utalta,820 E,ami mire kivettem,csak 664.55 E lett,mert az utalt összeget sem utalták át.,és erre a válasz, hogy még 160 E levontak szállásra,igy jött ki a 640 E a talán 50m2 lakásért amiben 5/fővel osztoztam. Egymás hegyén hátán aludtunk.Ez az összeg fejenként volt.Kb 1200 E -val lehúztak.A segítségeteket szeretném kérni,hogy milyen Hivatalhoz kell fordulnom,jogorvoslatért. Ebbe én nem nyugszom bele ,hogy rengeteg munkáért 600 E-val kinyomják a szemem,mint szakember.,ezt a pénzt itthon is megkerestem volna.A szerződésemben minden máskép volt,az azerint 1780 E mindenképpen meg lessz,ez nettó. Kérem ha valakinek volt már vitás ügye,segítsen nekem,mert nem tudom,hogy hova kell fordulni. A segítséget előre is köszönöm

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
11 éve 7 hónapja #24726 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Perso plus információkérés

ejbiszi!
hat en semmifele Perso Plust nem talaltam sem a google-ban sem a
magyar ceges indexen. Ha közvetitö ceg volt, holnap mar lehet,
hogy nem is letezik :angry:
Ha van munkaszerzödesed (nem tudom, mert nem ismerem a magyar
törvenyeket, ha vannak) :woohoo: akkor a munkaügyi birosaghoz fordulnek,
de ezt jobban tudjak azok akik ismerik a nagy Pannon helyzetet.
Mahlzeit, Decotext es a többi jogi szakertök...................... ;)
Sajnalom ,hogy igy törtent, mert nalunk is dolgoznak ablakosok, csak nalunk
mint nemet munkavallalo.

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: abc

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 7 hónapja - 11 éve 2 hónapja #24727 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Perso plus információkérés

Szerintem róluk lesz szó ;)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: abc

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • abc
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 7 hónapja - 11 éve 2 hónapja #24739 Írta: abc
abc válaszolt a következő témában: Perso plus információkérés

Szia! Köszönöm a választ,de a PersoPlus,tényleg létezik,és Landshutban,nem akarom kiírni a vezetők nevét,mert hátha bajba kerülök.Engem egy Magyar származású,emberke vitt ki,akit még a tini időkből ismerek,ő alkalmazottja a Persónak.Teljesen hivatalossan dolgoztam,adó,egészségbiztósítási kártya meg ami kell.A bérszámfejtés az vicc amit küldtek,és azt szeretném átnézetni,mert kb 1200 E -val lehúztak.A szerződésben amit aláírtam,300 E szállás van,én fizettem 640E-t,és ezeket utólag,mikor a fizetést kellet volna kapnom,de akkor sem akptam azt az összeget,ami az átutaláshoz volt írva,már ott is 160E-val kevesebbet,és a kérdésemre az volt a válasz,hogy még ennyi kelett a szálláshoz,mert a szállásadó,utközben megválltoztatta a dijat,és utólag felemelte,300/fő-ről,480/főre.Ez már itt inkorrekt,mert a munkavállalónak ahoz semmi köze,az aláírta a 300E-t.A fentmaradó összeg a Perso kálója,nem a miénk.
Bemásoltam a linket,ők azok.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Én annyit szerettem volna,ha megmondjátok,hogy hova fordulhatnék,milyen hatósághoz. Köszönöm Kun György

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 7 hónapja #24758 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Perso plus információkérés

abc írta: Szia! Köszönöm a választ,de a PersoPlus,tényleg létezik,és Landshutban,nem akarom kiírni a vezetők nevét,mert hátha bajba kerülök.Engem egy Magyar származású,emberke vitt ki,akit még a tini időkből ismerek,ő alkalmazottja a Persónak.Teljesen hivatalossan dolgoztam,adó,egészségbiztósítási kártya meg ami kell.A bérszámfejtés az vicc amit küldtek,és azt szeretném átnézetni,mert kb 1200 E -val lehúztak.A szerződésben amit aláírtam,300 E szállás van,én fizettem 640E-t,és ezeket utólag,mikor a fizetést kellet volna kapnom,de akkor sem akptam azt az összeget,ami az átutaláshoz volt írva,már ott is 160E-val kevesebbet,és a kérdésemre az volt a válasz,hogy még ennyi kelett a szálláshoz,mert a szállásadó,utközben megválltoztatta a dijat,és utólag felemelte,300/fő-ről,480/főre.Ez már itt inkorrekt,mert a munkavállalónak ahoz semmi köze,az aláírta a 300E-t.A fentmaradó összeg a Perso kálója,nem a miénk.www.stadtbranchenbuch.com/landshut/5194010.html Bemásoltam a linket,ők azok.Én annyit szerettem volna,ha megmondjátok,hogy hova fordulhatnék,milyen hatósághoz. Köszönöm Kun György

Kedves Gyuri!
Ha nincs jogi biztositásod akkor nem sokat tudsz tenni, de még azzal is nehezen! A lakbéred is stimmelhet, ha nincs a bérszerződésedben benne, hogy rezsivel 300€/fő! Ennek a 160 eurós külön levonásnak azonban szerepelnie kell a bérpapiron, mint külön terhelés! (Az meg jogos lehet, hogy a bérbeadó felemelte a lakbért, s ezt a munkaadó rádterheli!) Akkor is ha ők egymás között először 300 euróba egyeztek meg! Nem tudom, hogy hol van itt a számolásodban 1200 euróval kevesebb, de a 480€/Fő plusz 160€ rezsi az pontosan 640€ az korrekt összegszerűen, de meglehetősen magasnak tűnik. (Mi egy komplett lakásért 700 eurót fizetünk havonta, rezsielőleggel, s ez 78 négyzetméter, s mi vagyunk a főbérlők!) Szóval jó borsos árú a lakhelyed de igy sem jön ki az 1200€. Az a gyanúm, hogy téged egy bruttó összegre vettek fel és a járulékok levonása után maradt annyi amennyi! Igy aztán ha, pl a legrosszabb 5. adócsoportban vagy, könnyen lehet, hogy minden levonással (lakbér, rezsi is) még csak 30%-40% sem marad a bruttó béredből! Ezért tünik neked úgy hogy "lehúztak".


Előttem már kezdettől fogva nagy titok volt, hogy hogy az istenben tudtok mindig ilyen link cégeket kifogni? Nekem az a gyanúm, hogy itt nem a cégek a hibásak, hanem valahol a munkavállaló követ el valamilyen oroszlán hibát, aminek hasonló dolgok a következményei! Mi, a nejemmel 1989-óta vagyunk itt kint. Nekem 4 neki 3 különböző munkahelye volt, (ez összesen hét különböző cég) de soha nem volt hasonló esetünk. Mindig korrekt volt az elszámolás, mindig a szerződés szerint dolgokat kaptuk és fizettük! Hogy az istenben tudtok kifogni mindig ilyen munkaadókat?? Nem vagytok túl naivak, vagy figyelmetlenek??

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: abc

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • abc
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 7 hónapja #24765 Írta: abc
abc válaszolt a következő témában: Perso plus információkérés

Szia! Köszönöm a választ,de most sorolnám,hogy a bérpapíron mi nem volt jelen.Nem volt rajta,a szálláskülönbözet,a napi 25E helyett csak 20E,az előleget túlszámlázták,a juliusi két napra levontak szállásra 80E,ami nem jó, amit kaptam bérlapot,azon 840E volt,hogy a Postbanknak utaltak,de csak 664.55E volt rajta,és ez nem volt sehol jelezve,hogy mire vontak le,a túlórák,nem voltak elszámolva,(napi12-13h),az előlegeket minden egyes esetben,kezelési költséggel adták ki,az azt jelentette,hogy ha kértem,150E mert ennyi volt a max,akkor csak(80-90-,esetleg 100E kaptam,de elszámolásnál,a teljest vonták vissza.Persze, hogy naív vagyok,mert én soha nem így működtem,én soha nem csaptam be az embereimet,mert én is céget vezettem.El sem tudtam képzelni,hogy ilyen is lehet.Én nem is ,az Artinger+ Ohneist hibáztatom,mert oda voltunk kikőzvetítve,hanem a közvetítő céget,aki a PersoPlust. Aki megpróbált az érdekemben szólni,az aki segített kimenni,még meg is fenyegették, hogy kívülálló nem adhat ki semmi információt.De hát ki a kívülálló?Én dolgoztam ott,és rajta keresztül,kinek szóljak,ha nem neki?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!