- Köszönetek: 169
Albérlet, lakhatás
- zigeuner
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
hugi írta: Igazán köszönöm a segítségedet,már meg is néztem a honlapot!Még munkahelyek is vannak rajta rengeteg!Már át is küldtem nekik!Köszi.
Itt azért nagyon nagy tévedés történt,amin lovagoltok:)
Ha te kapsz egy lehetőséget,hogy a párodhoz ki menj abba a lakásban lakni amit a cég bérel akkor te nem éltél volna vele?Igen,tudom már kioktattak hogy semmit se szóban mindent írásban!Tanuló pénz...Neked nagyon nagy szerencséd van a bérlőddel,de gondolom te már régebb óta kint élsz!?Azt,hogy dolgozni gyalog jársz szerintem kompenzálja a szép lakás!:)Lassan mi is itthon gyalog fogunk járni ilyen üz.árak mellett!Megkérdezhetem mit dolgozol kint?Firma???Nem vagyok szőke,de ez mit jelent?
Köszi a segítséget!
Szia
Firma ? Hát Cég, Vállalat, tehát a munkahelyem
Gyors és gépkocsivezetőként melózom, Abból mindíg van kereslet, türhető a zsozsó is, és a kor sem akadály. Otthon már két éve nyögdíjas vagyok. :laugh:
Juniustól jön a család, költözik a bagázs :lol:
A merkuron mondod az állást? Mert van ám az Arbeitsagenturnak a Jobbörséje is. Milló állással. Szintén guggolható :laugh:
Örülök, hogy hasznát tudtad venni
Üdv, Zigeuner
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
100%, hogy ilyen körülmönyek közé NEM! Ez egy céges WG (Wohngemeinschaft) az az lakóközösség, ahova Ancsa mint egyetlen nö beköltözött. Most emlitem pl. a szemelyes kényelmetlenséget (WC, fürdö, stb) s mondjuk "családi élet"..... Mi már nagyon régen jöttünk ki, de én akkor elöre jöttem jó fél évre, s csak utána jött a nejem a 2 gyerekkel, miután volt minden: lakás, munkahely, iskola, stb.hugi írta: Ha te kapsz egy lehetőséget,hogy a párodhoz ki menj abba a lakásban lakni amit a cég bérel akkor te nem éltél volna vele?
DCT
- ricci27480
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A sorrend ez: nyelvet tanulni a szakma mellet**, ha ez van, egy kisebb indulótöke kell (3000-5000) euró, ha ez is meg van, körülnézel (online), hogy hol kaphatsz munkát, letelefonálod (vagy irásban) majd kiutazol. Keresel egy bérlakást (van dögivel) s van mindenhol. Nyitsz a pénzeddel egy "giro" számlát, (átutalási) s kiveszed a lakást (+3 havi kaució), s bejelentkezel a tanácson (Radhaus). Bemész a céghez, megkötöd a munkaszerzödést és kész! Ilyen egyszerü! Innentöl már csak dolgoznod kell!ricci27480 írta: Szeretnék segítséget kérni elindúlnék kintre hogy dolgozzak szeretnék kivenni egy albérletet ennek mi a folyamata?? és ha albérletet nem lehet az elején akkor hogy tudom megoldani hogy legyen lakásom és utána munkám?? A választ előre is köszönöm!!
** Közepes szint böven elég németböl! (Jobb a verbális tudás mint a preciz nyelvtan!) Szakma: nem árt ha technikus vagy, esetleg diplomás. Jó szakmunkások is kellenek! Segédmunkára vagy egyéb (fodrász, eladó, stb) területen nehezebb munkat találni mert van 3 millió munkanélküli, s abból 2 milliónak nincs szakmái/képzése! Az indulótöke azért kell, mert rendszerint kell 3 havi kauciót fizetni, az elsö havi lakbéren felül, (4 hónap összesen) s egy hónapig élned is kell valamiböl az elsö fizetésit!
(A kaució nem veszik el. Ezt visszakapod ha felmondod a bérleményt!)
DCT
- Bndsz
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
Ilyen egyszerü![/b][/i][/color] Innentöl már csak dolgoznod kell!
Hát erre a saját ellen-példámat mondanám. Amikor kijöttem (igaz, akkor még nem volt lebeszélt állásom sem), az albérlet keresésnél legkésőbb a lakás megtekintésénél előjött az, hogy van-e rendszeres jövedelmem, amit meg tudok neki mutatni (pl fizupapír). Mivel nem volt ilyenem, nem is kaptam lakást. Az senkit nem érdekelt, hogy a bankszámlámon mekkora összeg volt, mindenkit a rendszeres pénzbevétel érdekelt.
Emellett másik buktató lehet, ha lakás kivételnél előkerül a család létszáma. Én a feleségemmel és akkor 8 hónapos kisgyerekkel akartam beleköltözni, de a legtöbb helyen a 1 és a 2 szobás 50-80 nm lakásoknál, mikor "felsoroltam" magunkat, a tulaj viszalépett, mondván, hogy a lakás kicsi. Az sem érdekelte őket, hogy Bp-en 50 nm-en laktunk 1,5 szobában gond nélkül.
Az itteni ismerősök rokonságában megüresedett egy 25 nm-es !!!!! 1 szobás lakásocska, és azt tudtuk kivenni hármunknak. Azt is csak úgy, hogy az ismerősnek közeli rokonai, és kezességet vállaltak értünk. Szóval ezt sem árt tudni. De ha valaki egyedül jön ki, akkor vannak munkásszállók, és olcsóbb szálláshelyek, ahol az első fizupapírig lakni lehet mindenféle macera nélkül. Persze itt nem a "hazai" munkásszállásra kell gondolni! :silly:
Történetem helyszíne Hessen, Darmstadt környéke. Csak a tájékozódás miatt.
Bndsz
- Hunor
-
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 4
Erdingben és környékén hol tudnék lakást nézni ? Internetes oldalra gondoltam: Köszi