- Köszönetek: 0
Albérlet, lakhatás
- mmo
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
köszi,
Laci
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Maya
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
Szia Szugya,Tegnap annyi lakást megnéztem Erdingben, hogy már kifolyt a szemem.
Értem, hogy 2-3 havi kaukciót kell fizetni és a havi lakbért.
De miért kell az ügynökségnek fizetni és mi lesz a pénzzel ha elköltözünk abból a lakásból?
Amit a tulajnak fizetek azt a végén visszakapom, és a provision?
Hogy kell értenem a 2,38% + Áfa fizetést az ügynökségnek?
nagyon jó az irományod. Könnyesre röhögtem magam rajta. :laugh:
Hogy mért kell az ügynökségnek fizetni (a Provision-t)? Mert abból él! Azt a pénzt nem kapod vissza!
A Kaution-t (zálog) kapod vissza akkor, ha kiköltözöl a lakásból a lakás tulajdonosától.
A legutolsó kérdésedre nem tudok biztosra válaszolni, de a józan ész azt diktálja, hogy a Kaltmiete X 1,238 + Áfa-t kell egy alkalommal az ügynökségnek kiperkálni... :sick:
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez a naivságod majdnem vicc lehetne, ha nem tudnám, hogy hulla komoly! Természetesen fizeted a közvetítésért jutalékot (Provisio) az ingatlan közvetítőnek és ez az ára annak, hogy Te kapod a lakás nem más. A fiodrász levágja a hajad > fizetsz, a hentes finom borjúhúst ad > fizetsz, és ha a házasság közvetitő (vagy lakás és ingatlanközvetitő) juttat neked valamit > fizetsz! Megkérnélek, hogy sorolj fel pár szolgálatót, ahol nem kell fizetni azért mivel foglalkoznak!Szugya írta: Értem, hogy 2-3 havi kaukciót kell fizetni és a havi lakbért.
De miért kell az ügynökségnek fizetni és mi lesz a pénzzel ha elköltözünk abból a lakásból?
Amit a tulajnak fizetek azt a végén visszakapom, és a provision? Hogy kell értenem a 2,38% + Áfa fizetést az ügynökségnek? Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, tényleg kell legalább 3000 Euro csak a lakáshoz! Ja, felhívtam egy számot, itthonról nem igazán lehet bérelni. Kell munkaszerződés, teljesen jogosan, de kíváncsi voltam..
Kedves Szunya, ez még Mo.-on is így van!
Ha a lakás rendben van (kifestve, tisztán) és nincs semmilyen hátralékod (viz, villany, fűtés) akkor az egész kauciót visszakapod kamatokkal együtt! (A kaució pont egy ilyen vádelem a bérbeadónak) A provizió fuccs! Ezért szolgáltatott neked egy cég!
A 2,38%-os fizetést nem tudom, hogy hogyan értsem, mert az ilyen az adás-vételnél szokás (az érték 2,38%-a a jutaléka a közvetítőnek) A közvetítők ebben az esetben a törvényesen, a másfélszeres lakbért kérhetik, mint Provisio-t! Ami ettől eltér azt ne fizesd ki!
Info: VISO / ZDF / 2012.05.21 az az pontosan tegnap volt erről szó a TV-ben!
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 35
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem kicsit tévedsz! Ha én a közvetitönek odaadom a lakást, hogy keressen bérlöt, akkor azért én fizetek neki (valamit), hogy tegye fel a honlapjára. Te ott megtalálod, akkor ö közvetit neked, mert a kinálatából választasz valamit! (A közvetitönek költsége van. Kimegy , megnézi, esetleg fényképez, felveszi az adatokat és müködteti a weblapot!) Pontosan ezért Te fizetsz neki!keeek írta: ....az h feltettek a netre nem nekem segitseg, hanem annak aki kiadja, neki keresnek berloket. ha en elkuldenem nekik a kivanalmaiamat, mire ok listakkal allnanak elo, korbevinnenek a varoson mindet megmutogatva, na akkor lenne ertelme valami szolgaltatasrol beszelni. szerintem. Furcsa, h a nemetek eletben hagynak egy ilyen rendszert, de ez van, mi nem sokat tehetunk. marad a valogatas azokbol ahol nem kernek.
Ha az újságból vagy magánhidrtetésekböl esetleg a szomszád
elmondása alapján keresel lakást, akor nincs közvetitö! Van olyan
is, hogy pl. ITT << nem kell proviziot fizetned! Ez fel van tüntetve!
A 2,38%-ot csak adás-vételnél hallottam! Pontosan olvastál?
(Egy 700 euró/hó bérlemenyü lakásnál csak 16,66 euró lenne a provizió!
Ezt Te sem hiheted! Ennyiert fel sem kell regel, nem, hogy közvetietene!)
Most kérdezem a tanuló gyereket, aki a múlt hónapban költözött.
A szülei 2 nettó havi lakbért fizettek a közvezitönek! Ez ugyan több
mint a törvényes, de ha nekik megérte.....az megint más tészta!
DCT
- Gergoo
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Szó nincs itt százalékról, ez szorzó. Tehát ha 1000 a kecó akkor 2380 a Provision.DECOTEXT írta: A 2,38%-ot csak adás-vételnél hallottam! Pontosan olvastál?