- Köszönetek: 0
Albérlet, lakhatás
- oktober
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
Elöször is köszönöm a válaszod.
4-5 oldallal előbb valakinek ajánlottál / ki kellett volna írnom / átmeneti vagy nagyon olcsó lakást?!
a lakásbérléshez kéri a tulajdonos a munkahely címét?vagy a munkahely kéri a lakcím kártyát?
München mellett ajánlottak nekünk munkát.
Üdv: Anikó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Tudtommal a bérbeadó, esetleg egy kereseti kimutatást kér és hogy legyen egy számlád az utaláshoz. A munkahelynek semmi köze ahoz, hogy hol laksz, de nekik is kell egy számlaszám ahova küldik a lét és egy levelezési cim az kellhet. (Postafiók is elég.) Lakcimkártyáról itt még nem hallottam. Nekem semilyen papiromban nincs benne a német cimem. (Német jogsi, magyar régi útlevél, TKK kártya, stb.) Nekem a tanácson (Radhaus) adtak egy A4-es pöcsétes lapot, amin a bejelentkezési adataim vannak. Ahol nincs munka/munkahely ott van olcsóbb kéró......oktober írta: Kedves Éva!Elöször is köszönöm a válaszod.
4-5 oldallal előbb valakinek ajánlottál / ki kellett volna írnom / átmeneti vagy nagyon olcsó lakást?!
a lakásbérléshez kéri a tulajdonos a munkahely címét?vagy a munkahely kéri a lakcím kártyát?
München mellett ajánlottak nekünk munkát.Üdv: Anikó
DCT
- Eva10
- Újonc fórumozó
-
Ird ki, ugye nem gondolod, hogy majd en fogom visszaolvasni, mit irtam? Ird ki, ha akarod, es utana kerdezz, ha tudok, valaszolok.
szia:
Eva
- peteratde
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
- Köszönetek: 141
Elöször is a tulajdonos biztosan nem jelent beoktober írta: Szia EVA 10 !
Amit írtál az oldalon ott bejelent a tulajdonos?
vagy azok milyen lakások?
München környékén vannak ilyen lakások?
Mennyibe kerülnek?
Ne haragudj ennyi kérdést teszek fel.
De azt mondták a páromnak előbb bejelentett lakás kell ,lakcím kártyával és csak utána vesznek fel a munkahelyre?
Ez igaz?
köszönöm válaszod : Anikó
Bejelentkezés azért kell a munkavégzéshez, mert a Finanzamt (adóhivatal) csak akkor tud adókártyát adni, ha már bekerültél a nyilvántartásba, ez kb 2-3 hét a bejelentkezéstől számítva.
Tehát nem a munkahely követeli meg a bejelentett lakcímet, nekik egy posta cím elég, hanem az adókártyához kell, ami nélkül legálisan nem vállalhatsz munkát.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- dedinad
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
Röviden leírom a történetet. Párom már kint dolgozik. A cég "főhadiszállása" Bad Cambergben van, de ott ritkán vannak, mert általában máshol dolgoznak. Most jutottunk el odáig, hogy én is szeretnék kimenni. Júliusban. Addig még tanulom a nyelvet.
Másik kérdésem az lenne, hogy ha szeretnénk kivenni az albérletet, akkor kérnek bankszámlakivonatot? Mert nekünk a magyar raiffeisennél van a számlánk. Igaz eurós, meg fel is van tüntetve, hogy ami érkezik rá, az munkabér átutalás (németül van feltüntetve), de mégsem német számla.
- Eva10
- Újonc fórumozó
-
Az alberlethez nem tudok hozzaszolni, de ha a parod nemet cegnel dolgozik, vajon miert nincs bankszamlaja nemet banknal? Es hogyan vagytok meg EC kartya nelkül, mert itt azzal altalanosan lehet fizetni. Vagy mindent kp.re vesztek?
szia:
Eva