Cégalapítás és könyvelés Apróhirdetés Németország Társkereső Kötelező biztosítás Németország Hitel Biztosítás Németországban Németországi bankszámla Németországi álláshirdetések

Albérlet, lakhatás

Több
13 éve 11 hónapja #19695 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Gyerekek, itt egy kis kavarodás van! Egy konkrét példával viszont mindjárt minden világos lesz!
Mondjuk kinézel egy lakást, aminek a bérleti díja havi 1000 euró. Akkor a következö költségekkel kell számolni szerzödésaláíráskor:
- Eslö havi lakbér: 1000 euro
- Háromhavi kaució a tulajnál letétbe helyezve: 3000 eur
- Az ingatlanközvetítö jutaléka, ami 2 havi hideg lakbér + ÀFA, ez 2380 euro (ezt a nehezebb érthetöség kedvéért úgy is szokták írni, hogy „2MM zzgl Mwst“ :blink: )

Tehát a bérlönek összesen 6380 euro költsége lesz szerzödésaláíráskor. Ezen felül majd folyamatosan havonta fizeti a lakás egyéb költségeit (Nebenkosten). A bérleti viszony végén, ha a lakás remek állapotban van és ezt a tulaj is belátja, akkor a 3000 eurónyi kauciót kamatostul visszakapja. Az ingatlanközvetítö jutalékát természetesen nem.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Szugya

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 11 hónapja #19696 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Gergoo írta:

DECOTEXT írta: A 2,38%-ot csak adás-vételnél hallottam! Pontosan olvastál?

Szó nincs itt százalékról, ez szorzó. Tehát ha 1000 a kecó akkor 2380 a Provision. ;)

persze, h nem szazalek, bocsanat, ha nem voltam ertheto.

• DECOTEXT
  • Nem elérhető
  • Platina fokozatú fórumozó
  • Platina fokozatú fórumozó
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 11 hónapja #19700 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

keeek írta:

Gergoo írta:

DECOTEXT írta: A 2,38%-ot csak adás-vételnél hallottam! Pontosan olvastál?

Szó nincs itt százalékról, ez szorzó. Tehát ha 1000 a kecó akkor 2380 a Provision. ;)

persze, h nem szazalek, bocsanat, ha nem voltam ertheto.

Hát ezt irtad:

Tegnap annyi lakást megnéztem Erdingben, hogy már kifolyt a szemem.
Értem, hogy 2-3 havi kaukciót kell fizetni és a havi lakbért. De miért kell az ügynökségnek fizetni és mi lesz a pénzzel ha elköltözünk abból a lakásból? Amit a tulajnak fizetek azt a végén visszakapom, és a provision? Hogy kell értenem a 2,38% + Áfa fizetést az ügynökségnek?

Ez én csak egyféleképpen tudtam érteni! Ahogy Gergö irta ez SZORZÓ nem %! Lakbér, rezsi nélkül, szorozva 2,58-al! Igy már van érteleme! Azért azt vedd figyelmbe, hogy ez maximálva van, s nem biztos, hogy ennyit fizetsz, de többet semmiképpen ne fizess!!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szugya

Több
13 éve 11 hónapja #19705 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Köszönöm MINDENKI-nek a hozzászólást, úgy döntöttem befejezem a neten történő lakáskeresést mert csak fölidegesítem magam! :sick:
Majd ha kimentem, elballagok Erdingbe és személyesen kiderítek mindent, ígérem beszámolok.

Decotext!
Nem vagyok naív, se 20 éves, se szőke, diplomám is van persze tudom, hogy ez csak egy papír, van akinek arról van papírja, hogy dilis... :)
Csak érdeklődtem...

Több
13 éve 11 hónapja #19707 Írta: bayer
bayer válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Oppszz ez érdekes dolog: KAMATOSTUL kapja vissza? Milyen kamattal? EWz jól hangzik, de nem tudom elhinni...

• Eva10
  • Újonc fórumozó
  • Újonc fórumozó
Több
13 éve 11 hónapja #19711 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás
Szia Szugya!
Szerintem a neten is kell keresgelni. Nekem az a tapasztalatom, hogy az ingatlanos nem sokat csinal azert a penzert.
Es: vannak provisionfrei lakasok is, ha beirod a google.de-be, akkor talalsz eleg sokat.
Nem mindegy, hogy csak kauciot kell fizetni, vagy provisiot is.
Mindenkeppen kell hozza allas, legalabbis akkor inkabb kiadjak az embernek a lakast.
szia:
Eva

Az oldal motorja a Kunena fórum

© 2009-2026 Irány Németország!