- Köszönetek: 0
Német betegbiztosítás
- Eva10
- Újonc fórumozó
-
Ha privat biztositott vagy, akkor a kartyad ervenyes mindenütt, ugyis ki kell fizetned mindent, es utana a biztositod GOÄ szerint kifizeti.
Ha gesetliche vagy, akkor nezd meg a kartyadat, mert a legtöbb ma mar eu kartya ia egyben.
szia:
Eva
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Eva10 írta: Szia Decotext,
Ha privat biztositott vagy, akkor a kartyad ervenyes mindenütt, ugyis ki kell fizetned mindent, es utana a biztositod GOÄ szerint kifizeti.
Ha gesetliche vagy, akkor nezd meg a kartyadat, mert a legtöbb ma mar eu kartya ia egyben.
szia:Eva
Nos, én már kezdettől fogva a TKK-nál vagyok biztositva, s valóban van egy EU jelzés ezen a kártyán. Chip is van már régen benne. Azért nem értem továbbra sem az itt felhozott problémákat, mert van itt kint is és otthon is állandó lakásom, de csak itt vagyok biztosítva. (Nyugdijjárulékot és egyéb dolgot is csak itt kint fizetek!) Viszont soha nem volt problémám az otthoni ellátással. Soha semmit nem kellett fizetnünk, mindig elfogadták a kártyámat Mo.-on, és a gyerekeim is amig tanultak ugyan úgy biztsítottak voltak ezzel a kártyával! Még a magyar táppénzes papirt is elfogadta munkaadóm, itt kint! (Igaz én hivatalosan lefordítattam > biztos ami biztos, de nem kérték!) Ezt a kártyát nekem nem kellett kérnem, hanem amikor az első német munkahelyemre mentem (22 éve) akkor a biztsitó adta, s azóta is adja, ha lejár. Küldik, időben, levélben!
Mi akkor az ide kijövők problémája ezzel? Ha valaki itt dolgozik
német cégnél, akkor kell egy német betegbiztsítás. Kész! Szerintem
még mindig nem értek valamit! Ezzel a kártyával a háztartásomban
levő (nem dolgozó!) személyek is biztositottak: nej, gyermek!
DCT
- Gergoo
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Szia DECOTEXT!DECOTEXT írta: Mi akkor az ide kijövők problémája ezzel? Ha valaki itt dolgozik német cégnél, akkor kell egy német betegbiztsítás. Kész! Szerintem még mindig nem értek valamit! Ezzel a kártyával a háztartásomban
levő (nem dolgozó!) személyek is biztositottak: nej, gyermek!
Most már majdnem biztos vagyok benne, hogy tényleg nem érted de majd most kiderül. A probléma az, hogy ez drága. :ohmy: Néhány százast helyett sokkal jobb fizetni a híres ötezer valamennyi forintot otthon a TB-nek de leginkább ingyen lenne jó orvoshoz járni. Érted?
Az igazat megvallva én sem de így van, hidd el.
- Firewain
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 27
Még mindig az Eu- kártyához. Ha jól bírtam követni, akkor a magyar Eu-s kártya elfogadásáról volt szó. Nos ez a kártya nem csupán Németország és Magyarország területén érvényes. A magyaroknak van az un. Taj számos kártya. Otthon az alapján látják el. De ha külföldre utaznak, az összes Eu tagállamban érvényes csupán az Eu-s kártya. Csak ez alapján kapja meg a szükséges ellátást. És ugyebár nem lehet egy páciens minden tagállamban munkahely által biztosított. Abban az országban ahol dolgozik, ahol fizetik utána a járulékokat, ott erre a kártyára nincs is szüksége.
- Eva10
- Újonc fórumozó
-
Termeszetesen ahol fizeti a jarulekot, nem kell az eu kartya, de biztositasi kartya kell.
Mert Magyarorszagon meg esetleg meg lehet nezni, ervenbyes-e valakinek a TAJ szama. De itt Nemetorszagban kell a biztositasi kartya. Kiveve ha kp-ben fizetsz.
szia:
Eva
- Eva10
- Újonc fórumozó
-
En megertem, hogy van, akinek nincs penze, van, aki sporolni akar, es persze hogy olcsobb 5000 Ft körül fizetni, mint több 100 Eurot.
De legyen csak komolyan beteg valaki, mindjart megerzi - illetve talan nem is erzi meg, hogy mit veszit, merthogy nem tudja pontosan. Tegnap meselte nekem valaki, hogy a 26 eves fianak hererakja van. 3 hete vette eszre, 2 hete megoperaltak, es most kapja a kemoterapiat. Vajon ha eu kartyaja van csupan, ez ugyanigy megy?
Nekem ma ket melanoma gyanus betegem jött. Beirtam öket kedd estere mütetre. Kedden amugyis sokaig dolgozom, most tulorazni fogok. (nem nagy daganatok, meg lehet öket ambulansan operalni) De: ha eu kartyaval jönne, akkor elküldöm klinikara, mert nem tudom, megcsinalhatom-e, es ha megcsinalom, fizeti-e a mütetet a KV, es a korboncnoknak a szövettant. Merthogy az meg elmegy, hogy nekem nem fizet (bar ez is kerdeses, mert miert dolgozzak ingyen), de ha a korboncnoknak nem fizetik ki, akkor azt en fizethetem, es ez azert nem megy( nem egy olcso vizsgalatrol van szo). A peldanal maradva, ma pentek van, hetfön elmegy a klinikara idöpont nelkül, kivarja a sorat, tisztazzak, hogy megy vagy nem megy...es utana mütet. Mindenkeppen hosszabb, mint az elsö megoldas. Es: teljesen szabalyos, hogy klinikara küldöm, mert nem kell tudnom megcsinalni ( sok kollega nem is csinalja), es ha nagy a daganat, akkor mindenkeppen klinikara megy ugyis.
Es akkor meg nem beszeltem az ennel lenyegesen bonyolultabb daganatos es egyeb betegsegekröl, amiket szinten nem, vagy nem tudjuk milyen reszben fizetne itt a kassza eu kartyaval.
Es a szürövizsgalatokrol, amik elvegzesevel a rakelözö allapotokat fel lehet ismerni, es meg csomo egyebröl, amiket nem ismerek reszletesen.
De az egyik baratunknak volt egy nagy nyelöcsörakja. Rengeteg müteten, kezelesen van tul, es most daganatmentes. Vajon ez Magyarorszagon is igy megy?
Es meg nem beszeltem az egyeb betegsegekröl.....
Ezeket is figyelembe lehet venni, amikor valaki ugy dönt, hogy eu kartyaval marad itt huzamosabb ideig.
Ja: es en pl. valoszinüleg nem fogok vitatkozni senkivel sem, hogy mi jarna rendes biztositasi kartyaval, es mi jar eu kartyaval...es valoszinüsitem, hogy mas is hasonloan csinalja. Tehat nem is lehet tudni, mit kapna a beteg, ha rendesen biztositott lenne.
sziasztok:
Eva