Cégalapítás és könyvelés Apróhirdetés Németország Társkereső Kötelező biztosítás Németország Hitel Biztosítás Németországban Németországi bankszámla Németországi álláshirdetések

Német betegbiztosítás

Több
14 éve 6 hónapja #7578 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia DECOTEXT!

Ha peldaul en kotok a TKK-val szerzodest, az ervenyes-e az egesz csalad szamara(feleseg + gyerekek)?

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Újonc fórumozó
  • Újonc fórumozó
Több
14 éve 6 hónapja #7579 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia Decotext,
Valoban nagyon sok biztosito van. Azt, hogy mit tagadhat meg a biztosito, nem tudom, de szabalyozva van, miket kell fizetnie. Az ambulans ellatasban ez az EBM - ami ebben benne van, ha az orvos jogosult az elvegzesere, akkor a biztosito kifizeti, illetve a KV fizet, a biztositok csak bizonyos dolgokat fizetnek közvetlenül, pl ha kernek valami velemenyt, stb - de ez nem szamottevö.

Termeszetesen van gyogyszerbüdzse, es ellatasi büdzse. Ha tullepi az ember, akkor büntetnek, illetzve ki kell fizetnünk, ha valamit nem jol csinalunk.
Viszont bizonyos ellatasok, gyogyszerek a büdzsen kivül vannak, vannak un. kostenintenziv kezelesek - ilyen lehet pl a feleseged rakja is - ezek nincsenek benne a büdzseben, es minden szakmaban van olyan, ami eleve nincs benne. Mindig beszelnek arrol, hogy ezeknek is megallapitanak egy plafont, de eddig - legalabbis az en szakmamban - ez nem törtent meg.
A gyogyszereknel meg megvan, hogy mit fizet a biztosito, es mit nem. Ez sem biztosito függö (persze a privatnal mashogy van), es itt is a draga, de szükseges gyogyszereket mindig fizeti, csk un. rezeptgebühr van.
Ha valami kimaradt, nyugodtan kerdezzetek.
szia:
Eva

Több
14 éve 6 hónapja - 14 éve 6 hónapja #7839 Írta: redan16
redan16 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Sziasztok

Lehet hogy rossz helyre írok ezért előre is elnézést kérek de nem találtam megfelelő topicot.

Kimennék Német országba nyelvet tanulni iskolába. Lenne hol laknom és dolgoztam is bejelentve 3 évet itthon. Az lenne a kérdésem hogy ebben az esetben ha történik velem valami (betegség,baleset,stb) akkor hogyan számíthatok bármilyen ellátásra.
Ti mit mit tanácsoltok, merre induljak el. EU kártya, esetleg biztosítás? vagy más amire nem gondoltam

Válaszokat előre is köszönöm

Több
14 éve 6 hónapja #7854 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia redan!

Azt nem írtad, hogy mennyi időről lenne szó.
Ha otthon van TB jogviszonyod, akkor legegyszerűbb kiváltani az EU betegbiztosítási kártyát, és azzal ellátnak sürgősségi illetve szükséges esetben.
Ha csak átmenetlileg tartózkodsz kinn, nem hiszem, hogy érdemes lenne egy német biztosítóval jogviszonyt létesítened.

Üdv., A.

Több
14 éve 6 hónapja #7855 Írta: redan16
redan16 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia

Azt olvastam hogy 3 hónapig nem kell bejelentkeznem, addig pont tanulnám a nyelvet és utána ha már van egy valamire való nyelvtudásom akkor lehetőség szerint munkába állnék.(addig gondolom akkor jó az EU kártya. Van itthon TB jogivszonyom jelen pillanatban, de ha kimennék tanulni akkor pl munkanélküli lennék és hogy vajon így is érvényes-e az EU kártya?)Viszont azt is olvastam hogy ha bankszámlát akarok nyitni akkor be kell jelentkeznem aminek pedig van valamilyen anyagi fedezete amit be kell mutatnom hogy ne éljek vissza a szociális "hálóval". esetleg azt tudjátok hogy ez mekkora összeg?

Köszi

Redan

Több
14 éve 6 hónapja #7856 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia redan!

Az EU kártya addig érvényes, ameddig él a magyar TB jogviszonyod.
Még nem voltam munkanélkülin, de gondolom, ha kapsz munkanélküli segélyt, amellett él a TB jogviszony. Esetleg kérdezz rá a munkanélküli hivatalban, de lehet majd itt is megválaszolja még valaki.
Ha semmi jövedelmed nincs, akkor havi 5100 Ft befizetésével a TB-hez fenntarthatod a jogviszonyodat.
Ha 3 hónapnál tovább maradsz, akkor szükséged lesz egy ún. Freizügigkeitsbescheinigung-ra, aminek a megadásánál valóban nézhetik az anyagi hátteredet, épp amiatt, amit írtál. Összeget nem tudok, mert nekem német a férjem, ő elegendő biztosíték volt nekik, így nálam nem nézték. Illetve van ahol kérnek német betegbiztosítást is az engedély megadásánál. De van, ahol elfogadják az EU betegbiztosítási kártyát, nekem pl. elég volt.
Onnantól viszont, hogy itt kinn dolgozol, valóban kötelező lesz német betegbiztosítással rendelkezned. Addig megoldható az EU kártyával.
A bankszámlanyitáshoz nem tudom kell-e a Freizügigkeitsbescheinigung, bár gondolom erre értetted, hogy be kell jelentkezned, de bejelentett lakcím gondolom kell, de azt azt írtad van.

Üdv., A.

Az oldal motorja a Kunena fórum

© 2009-2026 Irány Németország!