Cégalapítás és könyvelés Apróhirdetés Németország Társkereső Kötelező biztosítás Németország Hitel Biztosítás Németországban Németországi bankszámla Németországi álláshirdetések

Német betegbiztosítás

Több
14 éve 6 hónapja #7892 Írta: abraham64
abraham64 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Béci
Azt sajna nem tudom ha alkalmazott vagy ,ez hogy működik.
Az én férjem vállalkozó, én meg még nem dolgozom mert az integrációs sulit csinálom.
Üdv Annamari

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 6 hónapja #7902 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia Berci!

A 337 euro egy egész családnak, 2 gyerek és 2 felnőtt, nagyon is kedvező.

Nálunk a férjem privát biztosított, kb. 400 eurót fizet havonta (ettől magasabb a havidíja, de azt a részt a munkáltató kifizeti), és mivel ebbe nem vonható be családtag, így az én biztosításom külön plusz 400 euró lenne még az államinál is (amíg nincs saját jövedelmem, és az ő jövedelme alapján kalkulálnák a havidíjamat)... És akkor ebben még nincs gyerek...

Én úgy tudom, a bruttó fizetés 15,5%-a az egészségügyi járulék állami biztosításnál. Tehát nem a nettóból jön le az összeg. Privát biztosításnál viszont nem vonnak eü. járulékot a bruttóból, hanem a kapott nettóból kell befizetni a járulékot.
Ha hülyeséget írtam, javítson ki valaki.

Üdv., A.

Több
14 éve 6 hónapja #7961 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Röviden leírnám,nagy problémánkat :(
Párom kint van már 1 hónapja Németországban Pforzheim mellett.Dolgozik is már szerencsére,de mint kiderült a "drága" munkáltatója csak minijobra jelentette be :sick: holott teljes napot dolgozik és meg is kapja a fizuját rendesen,de így nincs biztosításunk :( én és a 3 lurkónk jövő szombaton mennénk utánna,itthon minden el van rendezve és az utat már nem tudom lemondani.Szóval míg neki,vagy nekem nem találunk korrekt bejelentett állást,addig fizetni szeretnénk valami alapbiztosítást,de hiába keresgélek árakat nem találok sehol sem,a magyarországi 5100-ft tb+kártyát nem szeretném,mert az csak baleset esetén ad segítséget és mi ki szeretnénk véglegesen települni.Kérem szépen segítségeteket ,hogy nagyjából így mennyit kellene fizetnem,hogy nincs bejelentett állásunk (csak 1 minijob) :sick: az itteni ismerősünk az AOK-nál van,de ez most azt sem tudom,hogy állami e vagy privát :blink: úgy hallottam az állami olcsóbb,de fogalmam sincs,hogy merre induljak. :(
Segítségeteket előre is köszönjük szépen.
Perszike

Perszike

• Eva10
  • Újonc fórumozó
  • Újonc fórumozó
Több
14 éve 6 hónapja #7964 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia ercsa!

Ha te nem dolgozol, akkor lehet a ferjeden keresztül igenyelhetsz kartyat. A gyerekekeknek mindenkeppen jar. Nem tudom, hogy a munkaltatonal vayg a biztositonal kell kerni. Ha Te dolgozol, akkor sajat kartyad van. Fontos, hogy nemetorszagi lakcimetek legyen.
A Te döntesed, hogy eu kartya-e vagy itteni. Az eu kartya hosszabb ideig nem hasznalhato elvileg, de eleg sokan hasznaljak. Mindenkeppen jobb az ellatas az itteni biztositasi kartyaval.

szia:
Eva

Több
14 éve 6 hónapja #7973 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia Perszike!

Az AOK állami biztosító, és családok esetében mindenképpen érdemes államit kötni (privátot nem is lehet, csak bizonyos éves jövedelem fölött), mert valóban olcsóbb, valamint bevonhatók a családtagok illetve van csládi biztosítás.
Elindulni úgy érdemes, hogy fel kell hívni az AOK-t, vagy felkeresni az ügyfélszolgálati irodájukat ha van a városban, és ők el fogják mondani a lehetőségeket illetve hogy mit kell tennetek. Árat is ők fognak tudni mondani.
Egyedülállóként, ha nincs jövedelmed, olyan 150 euro körül van a biztosítás náluk. Ha családról van szó, akkor nem tudom, nyilván több lesz, de nem tudom mennyivel.

Üdv., A.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Perszike

• DECOTEXT
  • Nem elérhető
  • Platina fokozatú fórumozó
  • Platina fokozatú fórumozó
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
14 éve 6 hónapja #7991 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Perszike írta: Sziasztok!
...Párom kint van már 1 hónapja Németországban Pforzheim mellett.Dolgozik is már szerencsére,de mint kiderült a "drága" munkáltatója csak minijobra jelentette be :sick: holott teljes napot dolgozik és meg is kapja a fizuját rendesen,de így nincs biztosításunk .......
Perszike

Perszike!
Sürgösen változtassatok ezen! A férjed szerzödését nézesd meg szakemberrel, mert az a gyanúm, hogy feketén foglalkoztatják! Ez azzal jár(hat) hogy akár azonnal is elköldhetik s ha pechetek van, még ö kap büntetést mert feketén dolgozott! Ha nem vonnak betegbiztositást akkor adóelöleget sem fizet! Erre alapzva családdal kiköltözni meggondolatlanság!

UI: Azt is nézzétek meg, hogy korlátlan, vagy idöre szóló (pár hónapos vagy 1 éves) e a szerzödés (ha van?). Ha csak idöszakos hosszabitásokkal dolgoztatják, akkor a szerzödés lejártakor minden további nélkül (felmondási idö nincs) elküldhetik! Az AOK az állami, de ha nincs betegiztositása a férjednek akkor az nagyon nagy baj! A TKK (technikusi) biztositás ugyan nem a legolcsóbb (állami) de messze a legjobb. Mi már közel 23 éve ebben vagyunk s még soha semmi gondunk nem volt ha szükség volt rájuk!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Perszike

Az oldal motorja a Kunena fórum

© 2009-2026 Irány Németország!