- Köszönetek: 1407
Német betegbiztosítás
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kedves Monyó! Én fordiva csinálnám! Mond le a piti 5 ezer forintos TB-t, biztositsd magad itt! (Minden más járulékkal együtt) Ne feledd a TB alapján jár majd a nyugdijad is. Ha itt nem fizetsz semmit, otthon meg csak 5000-et, akkor nagyot fogsz szívni! Arról nem is beszélve, hogy az ellátás nivója lényegesen jobb itt a BRD-ben! Ha itt élsz ez a jobb! Előnye: ha haza jársz, Mo.-on is érvényes az itteni betebiztositás kártyád! (Az enyémet is elfogadták mindig ha nagy ritkán kellett!)monyo5 írta: Kérdezőként még új vagyok a fórumon, de olvasóként már régóta olvasgatom az írásokat.Mo-i lakcímem is van és németországi is .Mo-n nem dolgozom csak fizetem a havi 5e ft körüli TB-t és Németországban egyéni vállalkozó vagyok akkor elég-e a magyar biztosítás vagy kell kötni Németországban? Ezt ellenőrzik egyébként?
Ui: nekünk már 1991-óta nincs semmilyen magyar befizetésünk. Se TB, se nyugdijjárulék se semmi a magyar állandó lakásunk ellenére!! (Nem is lesz 50 ezer foritos nyugdijunk hanem lényegesen több....)
DCT
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Firma
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Cégalapítás
- Geotech
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 12
Tudnál nekem erről bővebben infót adni. Most szeretnék kötni majd de elkepesztő árakat találtam.
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
Szerintem az elképesztő árak Mo.-on vannak! Ilyen olcsón, sehol a világonGeotech írta: Kedves Firma!Tudnál nekem erről bővebben infót adni. Most szeretnék kötni majd de elkepesztő árakat találtam.
nem kapsz szolgáltatást, még olyan rosszat sem, amilyen otthon van!
DCT
- Geotech
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 12
Pont a hétvégén nézegettük a barátommal, hogy hol kössek betegbiztosítást és a legolcsóbb 270 euró /monatlich.
Vagy valamit elnéztem, elgépeltem?
Érdekel a dolog de remélem jövő hónapra már nem lesz ilyen problémám.
Amúgy igen odahaza katasztrofális. A kollégám került be mert műtötték, hát csak tátogtam a színvonalon.
Ráadásul haza akart menni, erre a doki, meg közölte hogy haza mehet saját felelősségre, de a Police keresni fogja, mivel kötelesgéböl be kell jelentenie, mivel műteni kellett, azonnal. Így bent maradt
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
Hát, én nem tudm mit akartak rádsózni, de a biztositás a keresetedtöl függ, kivéve, ha évi 52.200 € -nál többet keresel. Ekkor válszthatsz, s lehetsz magánbiztositott is. Különben csak állami (kötelezö) van, ami %-ban megy és a jövedelmedtöl függ! Max.:15,5%. INFO >>> Még itt is van egy pár infó lebontva, hogy mi micsoda! Én egyszerüen nem értem, hogy miért nem tudtok normális infóhoz jutni. Nekem 2 perc alatt meg volt a két link!Geotech írta: Pont a hétvégén nézegettük a barátommal, hogy hol kössek betegbiztosítást és a legolcsóbb 270 euró /monatlich.Vagy valamit elnéztem, elgépeltem? Érdekel a dolog de remélem jövő hónapra már nem lesz ilyen problémám.Amúgy igen odahaza katasztrofális. A kollégám került be mert műtötték, hát csak tátogtam a színvonalon.Ráadásul haza akart menni, erre a doki, meg közölte hogy haza mehet saját felelősségre, de a Police keresni fogja, mivel kötelesgéböl be kell jelentenie, mivel műteni kellett, azonnal. Így bent maradt Nem tököltek vele.
DCT