Cégalapítás és könyvelés Apróhirdetés Németország Társkereső Kötelező biztosítás Németország Hitel Biztosítás Németországban Németországi bankszámla Németországi álláshirdetések

Német betegbiztosítás

• Eva10
  • Újonc fórumozó
  • Újonc fórumozó
Több
14 éve 3 hónapja #10827 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia Julianna!

A nemet egeszsegügyben dolgozva en azt latom, hogy a biztositott beteg altalaban megkapja, amit lehet. Igazad lehet abban, hogy a Decotext altal emlitett betegnek, aki nem kapta meg a kezelest, talan a betegsege lehetett olyan stadiumban, vagy eppen nem az a gyogyszer kllett neki. Latom, hogy egyszerü, nem gazdag emberek mi minden kezelest megkapnak. Es igy sokkal jobb a tuleles es az eletminöseg,mint otthon.
Persze nyilvan vannak kiegeszitö biztositasok, amik meg jobba tehetik a dolgot, de anelkül is megkapja, ami szükseges. Es ez itt eleg sok. Van persze gyogyszerbüdzse, de a különlegesen draga kezeleseket altalaban külön finanszirozzak a kasszak.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • Nem elérhető
  • Platina fokozatú fórumozó
  • Platina fokozatú fórumozó
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
14 éve 3 hónapja #10835 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Julianna írta: 1./ Èn úgy tudom, hogy az állami betegbiztosítási járulék egységes. Tehát teljesen mindegy, hogy az AOK-nál, a TKK-nál vagy más állami biztosítónal vagy-e tag, ugyanannyit fogsz fizetni. De javíts ki, légy szíves, ha rosszul mondom.

2./ Azt, hogy milyen orvosi ellátást finanszíroz az állami biztosító, törvény szabályozza. Valahol azt olvastam,hogy az állami ellátás 96%-a egységes. Tehát X kezelést az Y betegség adott stádiumában orvosi javaslatra el kell végezni és ezt minden állami biztosítónak fizetnie kell. Ezért nem értem, hogy hogyan lehetett az, hogy életmentö kezelést tagadtak meg ismerösöd feleségétöl. Vagy én értettem rosszul és ö privát biztosított volt? Vagy talán a betegség stadium volt sajnos olyan, hogy bizonyos kezeléseket nem lehetett már nála elvégezni?
Jó, ha ezeket a dolgokat kivesézzük, hiszen ez "életbe vágó"!

1./ Másfél éve tették ezt egységessé. A nejem 6 évvel ezelött betegedett meg. Akkor még óriasi különbségek voltak!
2./ Most majdnem igy van. Most is van azonban rengeteg kiskapu, hogy melyik mit fizet! Van ezen kivül egy kiegésztiö biztositási opciójuk!
Tudod a stádium is egy relativ dolog! Nagyapám 1968-ban gyomorfekéllyel kórházba került Debrecenben. Már 6 hónapja erös diétán volt. Az orvosok 15%-ot adtak arra, hogy élve elhagyja a klinikát! Akkor azt mondta (bucsúzkodva) a nagyanyámnak, hogy "anyukám nekem végem, igy hozz be egy kis kolbászt, cseresznyepaprikát és csinálj egy ksi tötöltöttkáposztát....ennék még egy jót, mielött "elmegyek" Bevitte neki másnap, s az öreg beevett. 3 hét múlva hüledezve látták a dokik, hogy öltözik, s megy haza....1986-ban halt meg tügögyulladásban!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Julianna

Több
14 éve 3 hónapja #10840 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Üdv mindenkinek.

Azt szeretném kérdezni, hogy a fogászati kezeléseket fizeti-e a biztosító. Ha igen, akkor az összeset fizeti, vagy csak a tömést?
Előre is köszönöm a válaszokat.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Több
14 éve 3 hónapja #10883 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

astarta írta: Otthon is vannak minden szektorban (pl. gázszolgáltató) ún. egyetemes szolgáltatók, akik akkor is szerződést kell kössenek veled, ha más nem akar. Itt is így működhet, itt is van egy ilyen állami betegbiztosító?

Szia Astarta! :)

Igen, az állami biztosítok kötelesek felvenni mindenkit, aki szerzödést köt velük, kortól nemtöl, egészségi állapottól függetlenül. Ugyanezért nem is rúghatnak ki senkit sem, csak azért meg „sokszor beteg“, illetve nyilván a fizetett járulék sem emelkedik emiatt. Ez is a különbség a privát biztosítokhoz képest.

Ellentétben azzal, amit írtál, nemcsak egy olyan állami biztosító van, ami köteles veled szezödést kötni, hanem elméletileg mindegyik. Ahogy írtuk már korábban is, kisebb különbségek vannak közöttük, de nem életbevágóak. Èn pl a homeopátiás kezelésekröl, a professzionális fogtisztításról, az egészséggel kapcsolatos vagy sporttanfolyamok fizetéséröl hallotam egyes állami biztosítoknál.

Azok után amit leírtál az AOK-kal kapcsolatban, azért gondold meg, hogy aláírsz-e velük egy végleges szerzödést, ha már most eleinte ilyen bénák. Ha a kezedben lesz az E104-es nyomtatvány, bármelyik biztosító felvesz téged, mint önkéntes biztosítottat!

Az interneten rengeteg oldalt találsz, ahol az állami biztosítók szolgáltatásait hasonlítgatják össze egymással. Ha ebbe belemész, számíts rá, hogy esetleg olyan érzésed lehet, mint egy kisgyereknek egy hatalamas játékboltban (csak sajnos a dolog egyaltalán nem olyan szórakoztató). Akármerre fordulsz, mindenhol újdonságot látsz, sokmindent esetleg nem értesz és a végén már nem emlékszel rá, mit is kerestél. Föleg ha az alapellátáson kívül kiegészítö biztosítások is érdekelnek.

Mi azt csináltuk, hogy megvettük a „Stiftung Warentest“ nevü fogyasztóvédelmi újságot, ahol éves rendszerességgel közlik az állami biztosítókat összehasonlító tesztek eredményét. Azt hittem, hogy majd így átlátom a dolgot, de az eredményt egy kb 6-8-10 oldalas bonyolult táblázatból kellett (volna) kiolvasni. Ha érdekel, 3 euróért online is olvashatod ezt itt:
www.test.de/themen/versicherung-vorsorge...Sie-1801418-1801419/

A végén, mivel láttam, hogy a Techniker KK-nak rengeteg helyen van kirendeltsége, viszonylag nagy és stabil(nak tünö) biztosító, a teszteredmény szerint is az egyik legjobb meg néhány ismerösöm mondta, hogy ök is ott tagok, mi is odamentünk.

Több
14 éve 3 hónapja #10885 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia Julianna,

az OEP az E104-et közvetlenül az AOK-nak küldi meg, így gondolom ők már előkészítik a szerződést mire bemegyünk, és csak alá kell írni.
Elvileg már van biztosítási számom is az AOK-nál, bár szerződést még nem írtunk alá... Van egy papírom, amin rajta van a biztosítási számom, illetve az szerepel rajta, hogy dec. 1.-vel elindul a biztosításom, feltéve, ha megérkezik hozzájuk az E104... Még nem érkezett meg.
Kicsit furának tartom ezt az eljárást, amíg nem érkezik meg az E104, úgy érzem, van is-meg nincs is biztosításom.

Arról tudsz valamit, hogy állami biztosítók között, ha később esetleg problémánk akadna az AOK-val, vagy úgy egyáltalán, lehet-e váltani, illetve milyen feltételekkel?

Miután az AOK-tól kijöttünk, és teljesen értetlen voltam, mondtam a férjemnek, hogy itt van pár méterre a TKK irodája is, csak ugorjunk be, hogy ugyanazt mondják-e...
Ugyanazt mondták, annyi különbséggel, hogy ott a pasinak 5 percben sikerült összeszednie és elmondania számunkra azokat az infókat, amit az AOK-snak másfél órába telt...
Ami érdekes volt, hogy a TKK-s azzal kezdte, hogy miért akarunk német biztosítást kötni amíg nem dolgozok, sejti, hogy az otthoni biztosítás sokkal olcsóbb lehet és használjam az EU kártyát...

Üdv., Anita

Több
14 éve 3 hónapja #10888 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

astarta írta: Ami érdekes volt, hogy a TKK-s azzal kezdte, hogy miért akarunk német biztosítást kötni amíg nem dolgozok, sejti, hogy az otthoni biztosítás sokkal olcsóbb lehet és használjam az EU kártyát...

Akkor látom, sokfelé van kavarodás, még azoknál is, akiknek ez a szakmája.
A biztosításváltásban szerencsére nem vagyok bennfentes, de úgy tudom, hogy nem lehet a belépés után azonnal váltani, csak minimum egy év után...

Az oldal motorja a Kunena fórum

© 2009-2026 Irány Németország!