Cégalapítás és könyvelés Apróhirdetés Németország Társkereső Kötelező biztosítás Németország Hitel Biztosítás Németországban Németországi bankszámla Németországi álláshirdetések

Német betegbiztosítás

Több
14 éve 6 hónapja #8121 Írta: cycocica
cycocica válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Sziasztok,Hol lehet socialversicherungsummer-t igényelni? Menjek csak be az AOK-ba? Ott mennyi idő az ügyintézés? Odaadják azonnal a számot, vagy kell neki pár hét míg megkapom? Köszi!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • Nem elérhető
  • Platina fokozatú fórumozó
  • Platina fokozatú fórumozó
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
14 éve 6 hónapja #8126 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

cycocica írta: Sziasztok,Hol lehet socialversicherungsummer-t igényelni? Menjek csak be az AOK-ba? Ott mennyi idő az ügyintézés? Odaadják azonnal a számot, vagy kell neki pár hét míg megkapom? Köszi!

Ezt:

a "Bundesversicherungsanstalt" (borzasztó szó) adja ki! Ez gyakorlatilag a felelős nyugdijbiztosítód! Elvesztése esetén a munkaadó vagy a betegbiztositó is megkérheti a másolatot! Nemléte esetén gyakorlatilag illegálsian dolgozol, s ami még rosszabb: az időszak nem nyugdijidő, azaz nem számit sehova bele!

DCT

Több
14 éve 6 hónapja #8295 Írta: cycocica
cycocica válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia,köszi a választ.Talán már holnap érkezik a postával a nyomtatvány, megvan végre az új cím is ahova küldhetik. Mi az AOK-val vettük fel a kapcsoltato, azt mondják a legnagyobbnak. üdv,Anita

Több
14 éve 3 hónapja - 14 éve 3 hónapja #10800 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Sziasztok!

Ért valaki a témához?

Állami biztosítások-biztosítók között lehet árban különbség? Úgy értem, hogy én úgy tudtam, hogy államinál egyedül a havi jövedelem befolyásolja a fizetendő díjat.
Vagyis ha valaki jövedelme alapján pl. AOK-nál x összeget fizet havonta, akkor annak a TTK-nál is annyit kellene, nem?
Persze gondolom lehet plusz szolgáltatásokra kiegészítő biztosításokat kötni, de valahogy úgy képzelném, hogy az alap az minden államinál azonos díjazású, és azonos szolgáltatásokra kellene, hogy fedezetet nyújtson.

Másrészt állami biztosító gondolom nem dobhat ki, még ha költséges is vagy neki, úgy, mint a privát. Jól gondolom?
Persze kezelést megtagadhat vagy legalábbis húzhatja az időt, amíg már nem lesz rá szükség (sajnos otthon OEP-nél bőven előfordul ilyen :-()
Otthon is vannak minden szektorban (pl. gázszolgáltató) ún. egyetemes szolgáltatók, akik akkor is szerződést kell kössenek veled, ha más nem akar. Itt is így működhet, itt is van egy ilyen állami betegbiztosító?
Épp ezért mikor megköti az ember az állami biztosítást, nem kérnek semmi infót betegségekkel, előélettel kapcsolatban.
Míg privátnál kell menni előtte orvosi-, labor-, fogorvosi vizsgálatokra. Engem pl. az Allianz privát visszautasított, mert 14 éves korom óta van egy szembetegségem, ami ugyan jól karbantartott, de rizikósnak ítélték...
Így csak állami biztosított lehetek.
Ennek megkötése épp folyamatban van, de ha nem vagy versicherungspflichtig, mert nincs jövedelmed, mint most nekem, akkor az ún. freiwillige Krankenversicherung megkötése kicsit bonyolultabb...
Amit adott szolgáltató még tovább bonyolíthat... Sajnos mi az AOK-nál kezdük a folyamatot, rögtön egy olyan ügyintézőbe futottunk bele, aki egy nyomtatványt nem tud helyesen kitölteni.
2 hét múlva újra be kellett mennünk az irodájukba, mert kiderült, hogy a nő pl. a vezetéknevemhez annak a férfinak a vezetéknevét írta be, akiről az utcánkat elnevezték... :-O
Vagy ahova be kellett volna írnia, hogy mikortól lakom a jelenlegi lakcímen, oda beírta a lakcímet. Ahol pedig igen és nem közül kellett volna választania, ott kiválasztotta mindkettőt. :-O
A telefonba még azt hazudta, azért kell újra bemennünk, mert a postán elvesztek a dokumentumaink... (és elnézést még véletlenül sem kért a bonyodalmakért) Mikor bementünk (egy másik irodájukba, mert én ehhez a nőhöz nem voltam hajlandó visszamenni, alapban látszott, hogy teljesen inkompetens, egy kérdésre nem tudott válaszolni) újra, akkor derült ki, hogy dehogy vesztek el a papírjaink, ő szúrta el az egészet.

Úgyhogy mi gyakorlatilag nov. 17.-én elindítottuk a biztosításom megkötését, és mostanáig ott tartunk, hogy folyamatban van. Most az OEP-től várjuk az E104-es nyomtatványt, amit általában a külföldi biztosítók intéznek velük, de az AOK ezt sem volt hajlandó, mondták, intézzem magamnak...

Úgyhogy AOK-t én senkinek nem ajánlom az eddigi tapasztalataim alapján, pedig még biztosításom sincs velük (vagyis van valami előszerződésféle, amíg vissza nem érkezik az E104...)

Üdv., A.

Több
14 éve 3 hónapja - 14 éve 3 hónapja #10805 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

DECOTEXT írta: Azért mondom, hogy drága biztosító, mert eddigi infónk szerint az állami (nem privát!) biztositók küzül eddig nem találtunk drágábbat mint a TKK!.....Információnk szerint több biztositó megtagadott hasonló komplett kezelést. .... mert csak töredékét kapta azoknak a dolgoknak, amit a TKK biztositott.

Èn úgy tudom, hogy az állami betegbiztosítási járulék egységes. Tehát teljesen mindegy, hogy az AOK-nál, a TKK-nál vagy más állami biztosítónal vagy-e tag, ugyanannyit fogsz fizetni. Ez ma az adóköteles jövedelem 15,5%-a, amiböl 8,2-t a munkavállaló fizet, 7,3%-ot meg a munkaadó. Ezért nem értem, hogy miért mondod, hogy a TKK drága. Szerintem meg pont ugyanannyiba kerül, mint az összes többi. Kivétel az a néhány elvetemült kassza, ahol kiegészítö díjat is kell fizetni (Zusatzbeitrag), de onnan úgyis menekülnek az emberek. Tehát ilyen szempontból a TKK még az olcsók közé tartozik, mert nem szed ilyen pótdíjat. Ha ti sokat fizettek az állami rendszerben, akkor az azért van, mert sokat kerestek, nem azért mert a TKK drága. De javíts ki, légy szíves, ha rosszul mondom.

Azt, hogy milyen orvosi ellátást finanszíroz az állami biztosító, törvény szabályozza. Valahol azt olvastam,hogy az állami ellátás 96%-a egységes. Tehát X kezelést az Y betegség adott stádiumában orvosi javaslatra el kell végezni és ezt minden állami biztosítónak fizetnie kell. Ezért nem értem, hogy hogyan lehetett az, hogy életmentö kezelést tagadtak meg ismerösöd feleségétöl. Vagy én értettem rosszul és ö privát biztosított volt? Vagy talán a betegség stadium volt sajnos olyan, hogy bizonyos kezeléseket nem lehetett már nála elvégezni?

Jó, ha ezeket a dolgokat kivesézzük, hiszen ez "életbe vágó"!

Több
14 éve 3 hónapja #10807 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia Julianna,

én is épp így tudom, mint te, épp emiatt írtam a kérdéseimet, mert bennem is megragadt, hogy miért nevezi a TTK-t Decotex drágának, ha állami biztosításuk van.
Ugyanannyi kell legyen a járulékuk, mintha bármelyik másik állami biztosítónál lennének, hiszen minden államinál ugyanaz a járulékfizetés alapja. Természetesen fizetés függvényében persze hogy van, aki sokat fizet. Nekem még jövedelmem sincs, de így is 370 euró a járulékom, a férjem fizetésének felét veszik alapul.
Viszont ez alapján nincs szelektálva, hogy ki milyen kezelést kap. Ez olyan működésű, mint az OEP otthon. Ott is ugyanazt kapod havi 5100 Ft-ért is, mint ha tízezreket fizetsz jövedelem után....

Illetve azt sem igen értem, hogy egy állami biztosító hogyan utasíthat vissza kezelést úgy, hogy azt egy másik, ugyanazokkal a feltételekkel persze, nem utasítja vissza...

De majd DCT válaszol remélem, hogy mire gondolt.

Üdv., A.

Az oldal motorja a Kunena fórum

© 2009-2026 Irány Németország!